Modern türlerle ilgilenmesine rağmen, bir yandan da Türk Sanat Müziğine duyduğu ilgiyi sürdüren sanatçı, ilk bestesiyle bu yönünü dinleyicileriyle buluşturdu. 10 Şubat gecesi, nikriz makamında bestelediği “Giden Ömür” isimli şarkısını ilk kez Okan Uslu Türk Müziği Topluluğu’nun “Neşe-i Muhabbet” konserinde seslendirerek müzik kariyerinde yeni bir sayfa açtı.  

Bu özel gecenin Ceren Uslu için bir diğer anlamı ise konserin şefliğini babası Okan Uslu’nun yapmasıydı. Babasının yönettiği toplulukla sahneye çıkmanın kendisi için büyük bir anlam taşıdığını belirten genç müzisyen, “Sanat müziğine olan ilgim çocukluğumdan beri var ve babamın da bu alandaki bilgisi ve emeği benim için her zaman ilham kaynağı oldu. Kendi bestemle onun yönetiminde bir sahne deneyimi yaşamak çok değerliydi diyerek duygularını paylaştı.  

İlk bestesini dinleyicilerle buluşturmanın heyecanını yaşayan Ceren Uslu, büyük bir kitlesi olmasa da müziğine gösterilen ilgiden memnun olduğunu dile getirdi. “Bu benim için çok özel bir an oldu. Bir eserin ilk kez insanlarla buluşması, onların tepkilerini görmek çok kıymetli. Sanat müziğiyle bir bağ kurmamın ardından bunu kendi bestemle taçlandırmak, benim için büyük bir anlam taşıyor” dedi.  

E.Ü. Konservatuvarı Öğretim üyesi Doç. Dr. Altınköprü  Şair yazar, bestekâr şiire ruh üfler E.Ü. Konservatuvarı Öğretim üyesi Doç. Dr. Altınköprü Şair yazar, bestekâr şiire ruh üfler

Sanatçının bu sürpriz adımı, hem sanat müziği severlerden hem de onu modern türlerde tanıyan dinleyicilerinden ilgi gördü. Gelecekte nasıl bir müzikal rota izleyeceği merak konusu olsa da farklı türlerden beslenen yaklaşımı, onu özgün ve yenilikçi bir sanatçı olarak öne çıkarıyor. Ceren Uslu, hem modern hem de geleneksel müzik dünyasında kendine özgü bir yer edinmeye hazırlanıyor.