Basketbolda rakip tanımayan Tire, play-off’ta İstanbul ekibi Yugos Basket ile eşleşti.
“Spor Kenti Tire” mottosuyla bünyesinde köklü bir yeniliğe giden Tire Belediye Spor, futbolda altyapılara yoğunlaşırken, basketbolda da iddialı bir takım kurdu. Büyük Erkekler Ligi’nden başarıyla çıkan basketbol takımı, Bölgesel Erkekler Basketbol Ligi’nde de büyük başarıya imza attı. Sezonun son karşılaşmasında ligin iddialı takımı Kütahya Belediye Spor ile karşı karşıya gelen Tire Belediye Spor, rakibini 80-69’luk skorla mağlup etti ve play-off’a adını yazdırdı.
Dengede başlayan maçın ilk periyodu 19-18 Kütahya üstünlüğünde tamamlanırken, ikinci periyot da 39 – 37 Kütahya üstünlüğü ile sonuçlandı. Maçın ikinci yarısında skoru 56-56 olarak eşitleyen Tire, son periyotta rakibi karşısında kurduğu üstünlükle maçı 80-69 kazandı.
HEDEF 2. LİG
Maçın ardından değerlendirme yapan Tire Belediye Spor Antrenörü Mustafa Helalpara, “Grup maçlarımızı Kütahya Belediye Spor galibiyeti ile kapatmış bulunmaktayız. Play-off ilk turundaki rakibimiz İstanbul'dan Yugos takımı oldu. İstanbul ikincisi olan bu takım iyi bir takım. Biz de çalışmalarımızı ona göre yürütüyoruz. Hedefimiz 1. turda 2 maçı da kazanarak ikinci tur Play-off’a kalmak. Takımımızda şu anda sakat oyuncu bulunmamaktadır. Cuma günü oynayacağımız play-off 1. tur ilk maçı için bütün çalışmalarımızı galibiyete odaklı şekilde yapmaktayız. Hedefimiz Türkiye Basketbol 2.ligi.” dedi.