Sınavda Tire’yi temsil eden Fatih Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Erinç Özkantur ve Kurtuluş Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Leyla Derin Türkeş, gösterdikleri üstün başarı ile ikinci aşama sınavına katılmaya hak kazandı. Başarılarından dolayı öğrencileri tebrik eden Tire İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Duygu Çevirgen Uzun, kendilerine belgelerini takdim etti.
Matematik Olimpiyatlarında Büyük Rekabet
Sınav sonuçlarına göre final sınavına katılmaya hak kazanan öğrenciler için belirlenen taban puanlar ve öğrenci sayıları şu şekilde açıklandı:
5. Sınıflar: 265 puan ve üstü (151 öğrenci)
6. Sınıflar: 287,5 puan ve üstü (155 öğrenci)
7. Sınıflar: 275 puan ve üstü (142 öğrenci)
8. Sınıflar: 257,5 puan ve üstü (77 öğrenci)
9. Sınıflar: 265 puan ve üstü (179 öğrenci)
10. Sınıflar: 267,5 puan ve üstü (161 öğrenci)
11. Sınıflar: 270 puan ve üstü (105 öğrenci)
Final Sınavı 19 Nisan’da Yapılacak
Ulusal Akdeniz Matematik Olimpiyatları’nın final sınavı 19 Nisan 2025 tarihinde Antalya, İstanbul, Ankara, Kocaeli ve İzmir’de gerçekleştirilecek. Finalde başarılı olan öğrenciler, uluslararası alanda yarışmaya hak kazanacak.
Finale yükselen öğrenciler, Türkiye dahil toplam 40 ülkenin temsilcileri ile rekabet edecek. Yarışmaya katılacak ülkeler arasında Çin, Japonya, Rusya, Kanada, Brezilya, Azerbaycan, İran, Hindistan, Singapur ve Mısır gibi ülkeler de yer alıyor.