YERELGÜÇ/DİLEK AYVALI
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Teknoparkı (DEPARK), Dünyayı Güzellik Kurtaracak Derneği ve Onedio iş birliğiyle ve 'Minik Kalplerle Yarınlara' sloganıyla yürütülen proje kapsamında harekete geçti.
Tire Kırtepe İlkokulu'nda gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projesiyle boyama ve tadilat işleri tamamlanan köy okulunun atıl durumdaki sınıfına eğitici oyun alanı ve kütüphane kuruldu. Daha önce tiyatro izlememiş çocuklar için gönüllü tiyatro ekibi tarafından 'Mikropsuz Bir Hayat' oyunu da sergilendi. Çocuklar için örülen atkı bereler dağıtılarak, alınan hediyeler teslim edildi.
Oyunlar oynanırken, yarışmalar da düzenlendi. DEÜ Araştırma Uygulama Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü'nden uzmanlar çocuklara uygulamalı olarak el yıkama ve diş fırçalama eğitimi verdi. Eğitimin sonunda ilgili diş fırçası, diş macunu ve sabun dağıtıldı.
DEPARK Genel Müdürü Aytekin Demir, “Bugün ‘Minik Kalplerle Yarınlara’ sloganıyla çıktığımız projemiz için İzmir’in Tire İlçesindeki Kırtepe İlkokulu’ndayız. Onedio, DEPARK ve Dünyayı Güzellik Kurtaracak Derneği iş birliğiyle yürüttüğümüz bir proje. Başlangıcında DEPARK firmalarıyla paylaştığımız duyuru sonrası beklemediğimiz bir ilgiyle karşılaştık. Zaten hali hazırda yaptığımız projelerin devamı olan bu proje ilerleyen aşamalarda devam edecek ve önümüzdeki aylarda birkaç okulumuzu daha ziyaret edeceğiz. Biz DEPARK olarak sosyal inovasyon başlığı altında çocuklarımızın daha modern şartlarda daha iyi imkanlarla eğitim görmesini gerçekten önemsiyoruz. Bu nedenle de belli periyotlarla çocuklarımızla beraber vakit geçirmeyi, eğlenmeyi gerçekten çok seviyoruz. Bu konuda hem değerli DEPARK firmalarından hem de 9 Eylül Üniversitesi’nden çok ciddi destek görüyoruz. Aslında odağımız insan hayatını iyileştiren teknolojileri hocalarımızla birlikte buralara kadar yaymak. Bugün burada çocuklarımızla bir araya gelerek hem çeşitli tadilat onarım işlemlerini gerçekleştirdik. Güzel bir kütüphane açtık. Ayrıca bugün çocuklarımızla beraber çuval yarışı, palyaço gösterisi gibi interaktif oyunlar oynadık. 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü’nden hocalarımız eğlenceli bir hijyen eğitimi verdiler. Ardından hayatında hiç tiyatro izlememiş çocuklarımıza tiyatro gösterisi sergiledik. DEPARK firmalarımızın da arasında bulunduğu bu ortak projenin geliştirdiğimiz teknolojilerin insan hayatını kolaylaştırma yönünde ciddi adımlar olduğunu düşünüyoruz. Çünkü Teknoparklar yalnızca yenilikçi projelerin ve teknolojilerin geliştiği merkezler değil aynı zamanda sosyal fayda sağlayan merkezler haline gelmelidir. DEPARK olarak teknolojiyi içinde bulunduğumuz toplumu dönüştürmek için kullanmaya devam edeceğiz. Bugün burada bizlerle olan DEPARK ekibine, Dünyayı Güzellik Kurtaracak Derneğine aynı zamanda hijyen eğitimi konusunda bizlere destek olan Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü hocalarımıza teşekkür ederiz. Bunun yanında bizleri çok iyi misafir eden Kırtepe Mahallesi sakinlerine şükran borçluyuz” dedi.
Dünyayı Güzellik Kurtaracak Derneği Kurucusu Şule Güloğluları Demir, "Okulumuzda atıl durumda bulunan sınıfı eğitici oyun alanı haline getirdik. DEPARK bünyesindeki firmalardan malzeme desteği aldık. Çocuklarla anlamlı bir gün geçirmeyi hedefledik. Çocuklar için atkı, bere dağıttık" diye konuştu.
Kırtepe Mahalle Muhtarı Doğan Güleç, “Okulumuz güzelleşti. Çocuklarımıza kitap kütüphanesi yapıldı. Oyuncaklar koyuldu, oyun masaları hazırlandı. Mahallem ve çocuklarımız adına 9 Eylül Üniversitesi DEPARKA Dünyayı Güzellik Kurtaracak ekibine ve emeği geçen yardımseverlere sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.