Ödemiş Muhtarlar Derneği Başkanı ve İnönü Mahallesi Muhtarı Nihat Savuran yaklaşan mahalli seçimler öncesi seçimin nabzı programında soruları cevapladı.
Ödemiş Muhtarlar Derneği Başkanı ve İnönü Mahallesi Muhtarı Nihat Savuran Yerel Güç’te yayınlanan Seçimin Nabzı programında program müdürü Burcu Tunç’un sorularını yanıtladı ve muhtarların sorunları hakkında konuştu.
30 YILDIR İNÖNÜ MAHALLESİ MUHTARLIĞI, 27 YILDIR ÖDEMİŞ MUHTARLAR DERNEĞİNİN BAŞKANLIĞINI YAPIYORUM
30 yıldır muhtarlık, 27 yıldır da Ödemiş muhtarlar derneğinin başkanlığını yapıyorum. Daha önceleri henüz bütün şehir yasası çıkmamışken özel idare vardı. Yani köy muhtarları ile mahalle muhtarları farklı konumlardaydı. Ama şimdi hepsi aynı konuma geldi. O günden bugüne elbette değişimler oldu. Maaşlarımız asgari ücret seviyesine geldi. Sosyal güvenlik devlet tarafından üstlenildi. Belediyemiz tarafından bürolarımız yapıldı. Ancak çalışma ofislerimiz daha geniş olursa daha mutlu olacağız. Çay, kahve yapacak mutfak bölümümüz yok, bekleme salonu gibi bir bölümümüz yok. Örneğin çoğu muhtarlık ofisinde lavabo yok ve bu büyük bir sorun oluyor.
BİZLER MAHALLE SAKİNLERİ VE KURUMLAR ARASINDA BİRER KÖPRÜYÜZ
Bizler artık mahallemizdeki sorunlara direk müdahale edemiyoruz. Her mahallede olduğu gibi benim mahallemde de türlü sorunlar oluyor. Muhtarlar olarak sorunları gerekli kurum ve kuruluşlara örneğin ilçe belediyesine, büyükşehir belediyesine, kaymakamlığa, sosyal yardımlaşmaya vb kurumlara iletiyoruz.
SON GÜNLERDE TARAFIMA EN ÇOK GELEN ŞİKÂYET ÇETELEŞMİŞ SOKAK KÖPEKLERİ
Son günlerde tarafıma en çok gelen şikâyet çeteleşmiş sokak köpekleri. Köpeklerden geçemiyoruz, çocuğumuzu okula götüremiyoruz, işimize zamanında yetişemiyoruz gibi şikâyetlerle pek çok vatandaş yanıma geliyor.
İNÖNÜ MAHALLESİNDE EN BÜYÜK SORUN ARAÇ PARK SORUNUDUR
Mahallemde yaşayan insan sayısı yaklaşık 10 bin civarı. Evlerimiz bitişik nizam olduğu için sokaklarda park sorunu oluşuyor. İki tane okulumuz var. Öğrenci sayımız yüksek. İnönü Mahallesi eskiden Ödemiş’in saygın bir mahallesiymiş. Hala öyle ama şimdilerde yavaş yavaş eski bir mahalleye dönüşmeye başladık. 10 bin kişinin yaşadığı bu mahallede üç tane yeşil alan var. Onlarda yetersiz. Mahalle arasındaki sokaklara araçlar park ediliyor. Çünkü başka bir çare yok. Mahallemiz sınırlarında bir otoparkımız var ama yetmiyor. Çarşı merkezinde bulunan bir mahalleyiz ve en büyük sorunlarımızdan biri bu. Yetkililer bu durumun çaresini ve çözümünü mutlaka bulacaklardır.
GÖREV SÜREMDE 6 BELEDİYE BAŞKANI VE 6 FARKLI DÖNEM GÖRDÜM
30 yıldır muhtarlık yapıyorum. 30 yıldır muhtarlık sürecinde 6 belediye başkanı ve 6 farklı dönem gördüm. Hiçbiri ile küskünlük, hiç birisi ile dargınlık yaşamadım. Çünkü benim vatandaşın seçmiş olduğu kişiyle kavga etme gibi bir lüksüm yok. Bu bilinçte olan biriyim. Belediye başkanımız, aynı şekilde de siyasi partiler de hangi parti olursa olsun hepsi ile iyi görüşüyorum. Hiçbir zaman siyasi konumumu kullanarak başka bir şey elde etmeye çalışmadım.
ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİM İÇİN YİNE ADAY OLACAĞIM
Mahalle sakinlerimiz ile aram iyidir. Sevgimiz, saygımız karşılıklıdır. Abi kardeş, baba oğul, baba kız hep bu şekilde gördük birbirimizi. Mahalle sakinleri ile aram iyi olmasaydı bu kadar uzun süredir aynı mahallenin muhtarlığını yapamazdım. Önümüzdeki seçim için yine aday olacağım.
SÜLEYMAN DEMİREL MAHALLESİ’NE GİTTİĞİM ZAMAN İNANIN Kİ KALBİM SIZLIYOR
Şu an için Ödemiş’in yeni mahalleleri olan Zafer ve Süleyman Demirel mahallerine bir talep yoğunluğu var. Son günlerde mahallem kan kaybediyor bunu da biliyorum. Nüfusumuz 9360’a düştü. Aracı olan aracını park edemediği için gidiyor. Yeni mahallelerde daha donanımlı evler var onun için gidiyor. Park alanları var, siteler daha planlı onun için gidiyor. Örneğin ben Süleyman Demirel Mahallesi’ne gittiğim zaman inanın ki kalbim sızlıyor. Oradaki çocuklara bakıyorum bir de buradakilere bakıyorum bizim mahallenin çocukları çocuk değil mi? Bizim mahallenin yaşlısı yaşlı değil mi? Evin önüne çıkıp parkında otursa sohbet etse olmaz mı?