HAYATIMIZDAKİ RİTİMLER 3

Biyoritmler yaşantımızın her alanını etkilediğinden, kişinin hangi ritminin hangi devresinde (hatta gününde) olduğunu bilmesi kişiye hem kısa hem de uzun vadede kazanç sağlar. Doğduğunuz günden bu yana ritminizi hesaplayamamış olsanız bile ritimleri ve periyotlarını öğrendiğinizde kendi grafiğinizi kendiniz çıkarabilirsiniz. Hiçbir program ya da hesap makinesi bilinçaltınızdan daha güvenilir değildir.

Bedensel Ritim (23 Günlük Periyot): Bizim her türlü fiziki hareketlerimizi etkiler. Bedensel ritmi; sporcu, masör, dansçı, inşaat ustası vs. gibi bedenlerini kullanarak mesleklerini yapan kişiler daha çok hissederler. Bu yüzden bedensel ritimlerini bilmek onlar için daha çok önem kazanır.

Pozitif devresinde; insan kendini çok daha sağlıklı, kuvvetli, canlı hisseder. Beden kullanması gereken işleri çok daha rahatlıkla yapabilir.

Negatif devrede; beden hassaslaşır, sağlıksız, kuvvetsiz ve cansız hissedilir.  Hasta olmaya daha meyilli olunur. Bedende sinir, kas ve eklemler daha çok zorlanır.

Negatif devreyi rahat geçirebilmek için, son iki günü dinlenmek, bedeninizi yoracak ağır hareketlerden biraz kaçınmak kendinizi toparlamak için iyi gelecektir. Bu dönemde zorlanma daha çok olduğundan bedensel işleri yaparken sık sık dinlenmek gerekir. 

Ruhsal Ritim (28 Günlük Periyot): Bizim her türlü duygumuzu, içsel ve dışsal algılama, iletişim, sezinleme gücümüzü ve yaratıcılığımızı etkiler. Ruhsal ritmi; eğitimci, doktor, müşteri temsilcisi, satış elemanı, garson vs. gibi mesleklerini insanlarla ilgilenerek yapan kişiler daha çok hissederler. Bu yüzden ruhsal (duygusal) ritimlerini bilmek onlar için daha çok önem kazanır.

Pozitif devresinde; iletişim, bilgi aktarımı ve şifa konusunda performans çok yüksektir. Her duruma olumlu açıdan bakılır. Daha coşkulu, neşeli ve yaşama sevinci dolu olunur. Olumlu düşünmenin etkisi ile çok iyi şeyler yapılır.

Negatif devrede; kaoslar, ruhsal çatışmalar, durduk yere kendini yiyip bitirmeler baş gösterir. Bu devrede yaşanılan can sıkıcı durumlar daha zor hazmedilir. Korku, panik, endişe insanı daha hızlı sarar. Hayatlarında hep suçlayacak bir şeyler bularak yaşayanlar bu dönemde daha kurban psikolojisine girerler.

Negatif devreyi daha rahat geçirebilmek için, bu sürecin geçeceğini bilerek kendinizi rahatlatacak, gevşetecek şeyler yapmak iyi gelir. Tabii bunun için kendinizi her zamankinden biraz daha zorlamanız gerekecektir.

Zihinsel Ritim (33 Günlük Periyot): Bizim her türlü planlı çalışmamızı ve kafa gücüyle yaptığımız şeyleri, mantık, anlama ve öğrenme yeteneği, muhakeme gücümüzü etkiler. Zihinsel ritmi; mesleği branş hocalığı, konuşmacı, siyasetçi, yazar, muhasebeci ve gazeteci vs. olanlar daha çok hissederler. Bu yüzden zihinsel ritimlerini bilmek onlar için daha çok önem kazanır.

Pozitif devrede; her türlü bilgi çok daha kolay öğrenilir ve aktarılır. Anlama ve karar verme, eyleme geçme çok üst seviyelerdedir. Dikkati toplamak daha kolaydır.

Negatif devrede; hata yapmak daha kolaydır. Konsantrasyon güçlüğü çekilir. Öğrenme ve karar verme isteği azalır.

Negatif devreyi daha rahat geçirebilmek için, ayrıntılı ve yoğunlaşma gerektiren şeylerden biraz kaçının. Yeni bir ders öğrenmeniz gerekiyorsa iki hafta erteleyin. Hata yapabilirliğinizi kabul edin ki kendinizi boşuna paralamış olmayın.

Sevgi ve huzurla kalın.   

{ "vars": { "account": "G-Z2YJHG8WBW" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }