200 TL'ye verdiğimizde 3,5 kilo et alıyordu. Bugün 600 gram et alırsınız. 3 kilo et yolda kayıp, nereye düştü? Alım gücü düştü. Bizim marketimize gelip 100 gram kıyma ver diyorsa teyzemiz... 50 TL'lik bir isteyen var. Bizde diyoruz ki kasaplarımıza 60 TL'lik yap 50 TL'sini alın, 10 TL'sini bana yazın. O insanlarımızın sofrasına bereket olsun. Belki 2 köfte fazla çıkar” dedi.
Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş ilçede bulunan üreticiler hakkında değerlendirmelerde bulunurken, süt üreticilerinin mutsuz olduğunu belirtti.

Belediyenin marketinden 50 TL’lik et almaya çalışanların olduğunu da vurgulayan Eriş, alım gücüne dikkat çekti.

SÜTTE DURUM ÇOK KÖTÜ
Ödemiş’te süt üreticilerinin mağduriyetini dile getiren Eriş, “Besici anlamında baktığımızda... En büyük hayvancılığın yapıldığı bölgedeyiz. Besici anlamında üretici mutlu. Ancak sütte durum çok kötü. Süt konsey 11,50 fiyat açıkladı. Piyasa fiyatını açıklamış oldular. Üreticinin en az 13 gibi beklentisi var. Çok yükseğinin de tüketiciye yazık olur.  Markete giriyorsunuz ortalama peynir 150 TL...  Lor bile 80 TL olduysa bunu düşünmek lazım” ifadelerini kullandı.

10 TL’SİNİ BANA YAZIN DİYORUM
Ödemiş Belediyesi’nin çıkardığı Otamış markası ile ilgili de bilgi paylaşan Eriş, “Ben kendi marketimde Otamış markası ile... Beylikler döneminden önce olan ilçemizin ismi. Peynirlerimiz, reçellerimiz... Hepsini kooperatiflerden alıyoruz. Hepsini biz sunuyoruz. piyasa ile rekabet etme derdimiz yok. Hem kooperatiflere destek veriyoruz hem fiyatları dengeliyoruz. İnternetten sipariş verebiliyorsunuz. İzmir tulumu diyorlar. Öyle bir şey yok. ödemiş tulumudur. İzmir’in kavakları türküsü mesela... İzmir'in kavakları yok ki, Ödemiş'in kavaklarıdır orijinali... Peynir'de Ödemiş tulumudur. İzmir'e bağlıyız tabii ki ancak Otamış'ta Türk Yörük boyunun simini aldık. Dünyanın neresine gitse bizim tescilli markamız oldu. Tire'deki kooperatiflerimizden dalıyoruz, Kiraz'daki kooperatiflerimizden de alıyoruz. 200 TL'ye verdiğinizde... Biz 2 yıl önce açtık bunu. O zaman 58 TL'di etik kilosu. 200 TL'ye verdiğimizde 3,5 kilo et alıyordu. Bugün 600 gram et alırsınız. 3 kilo et yolda kayıp, nereye düştü? Alım gücü düştü. Bizim marketimize gelip 100 gram kıyma ver diyorsa teyzemiz... 50 TL'lik bir isteyen var. Bizde diyoruz ki kasaplarımıza 60 TL'lik yap 50 TL'sini alın, 10 TL'sini bana yazın. O insanlarımızın sofrasına bereket olsun. Belki 2 köfte fazla çıkar. Yarım kilo kıyma bizde 160 TL. Göreve başladığımda karkas et 28-29 TL'di şimdi 230 TL.  4 yılda 9 kat artmış. Alım gücü bu kadar attıysa sorun yok. Bizde düğünde bir köfte olur bide düğün yemeğinde keşkek olur. İnsanlarımız sadece orada yiyebiliyorum diyorsa alım gücünü gösterir bu. Bu nereye gidecek ben de bilmiyorum. Köyde bir düşün olunca eti görüyorum diyor vatandaş. Temel gıda bu. Ödemiş'in kebabı meşhur. O kebapta 3-4 misafir gitseniz 500 -600 TL verirsiniz. Bu kebapçının suçu mu? Hayır. İneklerimiz bıçağa gitti. Tabii ki hasta olan yaşlı olan bıçağa gidiyor. Ancak bakamıyorum diyerek bıçağa gönderiyorsan burada sıkıntı var. Kesilmiş gebe olanları gördüm, bakamadım. Şimdi dışarıdan Euro ödeyip inek getiriyorsunuz. Benim ülkemin parası Letonya'ya gitti... Benim çiftçime üreticime daha iyi destek olursa onlar da mutlu olur. Kesim anlamında üretici memnun ancak sütte durum kötü. Ancak tüketici mutsuz. Alabilen var tabii ki ancak bizim derdimiz alamayanla” dedi.