Bu kapsamda Tiresüt Kooperatif Başkanı Osman Öztürk, Tiresüt Birliği Başkanı Fikret Arslan, Kiraz Ziraat Odası Başkanı Gürkan Okka, İğdeli Kooperatif Başkanı Süleyman Top ve Suludere Kalkınma Kooperatif Başkanı İsmet Gökduman ile bir araya gelen Uyguner, üreticinin haklarını koruyacak ve sektörü güçlendirecek projelerini paylaştı.

Kooperatif başkanlarıyla yapılan görüşmelerde süt ve et piyasasındaki fiyat istikrarsızlığı, üreticinin maliyet yükü ve birlik yönetiminin şeffaflığı konuları ele alındı. 
Uyguner, şeffaf ve adil bir yönetim anlayışıyla hareket edeceklerini, üreticinin emeğinin karşılığını alabilmesi için güçlü pazarlık mekanizmaları oluşturacaklarını belirtti. 
Üreticinin kazancını artıracaklarını vurgulayan Uyguner, süt ve et fiyatlarının üreticiyi koruyacak şekilde belirlenmesi için sektör paydaşlarıyla ortak hareket edeceklerini ifade etti.

Şeffaf ve Adil Yönetim

Uyguner, başkanlığa seçildiği takdirde birliğin tüm mali işlemlerini ve karar süreçlerini üreticilere açık hale getireceklerini belirtti. Her üreticinin eşit haklara sahip olduğu bir yönetim anlayışını benimseyeceklerini söyleyen Uyguner, birlik kaynaklarını adil ve doğru şekilde kullanarak üreticinin menfaatini ön planda tutacaklarını vurguladı.

Üreticiye Doğrudan Destek

Üreticinin finansal olarak güçlenmesi için çalışmalar yapacaklarını belirten Uyguner, düşük faizli kredi ve hibe destekleri için girişimlerde bulunacaklarını ifade etti. Hayvan başına verilen desteklerin artırılması için yetkililerle temas halinde olacaklarını belirten Uyguner, ayrıca genç ve kadın üreticilere yönelik teşvik programları geliştireceklerini dile getirdi.

Süt ve Et Piyasasında Üreticinin Gücünü Artırmak

Damızlık Birliği’nin süt alımı yapmadığını ancak süt piyasasında üreticiden yana tavır sergileyeceğini belirten Uyguner, kooperatiflerle yakın iş birliği içinde çalışacaklarını ifade etti. 
Sektörde alınacak önemli kararlarda İzmir’deki kooperatifleri bir araya getirme noktasında sorumluluk üstlenmeye hazır olduklarını vurguladı.

Üreticinin emeğinin karşılığını tam anlamıyla alabilmesi için güçlü pazarlık mekanizmaları oluşturacaklarını, kooperatifler ve büyük alıcılarla doğrudan iş birliği yaparak üreticinin kazancını artıracaklarını ifade eden Uyguner, üreticinin haklarını her zaman ön planda tutan bir yönetim anlayışıyla hareket edeceklerini belirtti.

Bu ziyaretlerde Arif Uyguner’e, yönetim kurulu üyeleri ve kendisini destekleyen üreticiler de eşlik etti. Kooperatif başkanları da üreticilerin yaşadığı sıkıntıları ve taleplerini dile getirerek, çözüm odaklı bir yönetim anlayışına duyulan ihtiyacı vurguladı. Üreticinin kazanmasının öncelikleri olduğunu belirten Uyguner, birlikte hareket ederek sektörü daha güçlü hale getirmek için çalışacaklarını ifade etti.

Araç sahipleri dikkat... Motorine büyük zam geliyor! Araç sahipleri dikkat... Motorine büyük zam geliyor!