-Yağışla birlikte, kuvvetli fırtına da bekleniyor

 Meteoroloji işleri Genel Müdürlüğü 2.  Bölge Müdürlüğünün son hava tahmin raporları İzmir Valiliğince duyuruldu.

27 Eylül 2014 Cumartesi günü sabah ilk saatlerden itibaren Kuzey ve Orta Ege'de 8 ila 10 kuvvetinde (90-100km/s) tam fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Güney Ege'nin güneyinde 27 Eylül günü öğle saatlerinden sonra rüzgârın kuzey ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (60-75km/s) fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın 28 Eylül 2014 pazar günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

 Tam fırtına ve fırtına nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı başta denizciler ve balıkçılar olmak üzere, ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Ayrıca; Kuzey Ege'de başlayacak yağışların akşam saatlerinden Cumartesi günü geç saatlere kadar bölge genelinde kuvvetli (21-50kg/m2), kıyı kesimlerde çok kuvvetli (51-75kg/m2) olması beklenmekte.

Kuzey Ege'de başlayacak fırtınanın Çanakkale ve Balıkesir'de Kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden 80-100km/saat ve İzmir, Aydın ve Manisa'da Cumartesi günü akşam saatlerine kadar Güneybatı (Lodos), Sonrasında Kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden 80-100 km/saat hızla Cumartesi günü geç saatlere kadar etkili olması beklenmekte.

Cumartesi günü, kuvvetli kuzeyli rüzgârla birlikte hava sıcaklığının Çanakkale, Balıkesir ve Manisa çevrelerinde 4 ila 6 derece, İzmir ve Aydın çevrelerinde 5 ila 7 derece azalması beklenmektedir. Hafta sonu bölgemizde görülecek yağışların kuvvetli (21-50kg/mm2) ve yerel olarak çok kuvvetli (51-75 kg/mm2) olabileceği tahmin edildiğinden; ilgililerin ve vatandaşlarımızın meteorolojik uyarı ve raporları takip etmeleri, sel, su baskını, heyelan, yıldırım, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önerilmektedir diye açıklama yapıldı.

KÜÇÜK MENDERES HAVZASI DA YAĞIŞLARDAN NASİBİNİ ALACAK

Küçük Menderes Havzasında da Ödemiş başta olmak üzere havza bazında yağışların etkili olması beklenirken, Cumartesi Ödemiş’te kuvvetli yağışlarla birlikte hava sıcaklığının gündüz 20 derece ve gece 13 dereceye, 28 Eylül Pazar günü de yine Kuvvetli yağışlar bölgemizde hâkim olarak gündüz hava sıcaklığı 22 derece ve gece ise 10 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.

Hafta başından itibaren hafta ortasına kadar hava sıcaklıklarının aralıklarla Pazartesi 25 derece, Salı 27 derece ve Çarşamba günü de 28 dereceye ulaşması bekleniyor. Hafta başından itibaren de havanın parçalı bulutlu olmasına karşın yağış beklenmediği kaydedildi.

NAZİF HARUPÇU

Editör: Haber Merkezi