Ödemiş Umurbey Mahallesinde çift omurilik li olarak dünyaya gelen ve 13 yıl önce ameliyatla iki omuriliği birleştirilen lise öğrencisi 15 yaşındaki Ömür Aldemir'in sağlığına kavuşması için doktorlar, bir operasyona daha geçirmesi gerektiğini belirtiler. Ailesinin maddi durumu iyi olmayan Aldemir'in sağlığına kavuşup yaşıtları gibi rahat bir yaşam sürebilmesi Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu’nun onayıyla bir banka şubesinde hesap numarası açılarak yardım kampanyası başlatıldı.

Ödemiş Anadolu Lisesi 9'uncu sınıf öğrencisi Ömür Aldemir, doğuştan çift omurilikle olarak dünyaya geldi. Ailesi bu durumun farkına Ömür 2 yaşına geldiğinde vardı. Kırıkkale Tıp Fakültesi'nde yapılan ameliyatla Ömür'ün iki omuriliği arasındaki kemik alınarak birleştirilerek omurilikte buluna  su çekildi. Hemen ardından bir ameliyat daha yapıldı. Ailesi kızlarının durumunun düzeldiğini düşünürken 4 yaşına geldiğinde hastaneden tekrar çağırdılar. 19 gün boyunca hastanede ilaç tedavisi uygulanan Ömür'ü doktorlar, "Yaşının büyümesini bekleyelim" diyerek taburcu etti.

Ömür 13 yaşına geldiğinde, aynı hastanede omuriliğindeki yanlara doğru aşırı eğrilik (skolyoz) nedeniyle bir ameliyat daha geçirdi. Anne Nagehan Bilgin, ilk eşinden olan kızına son ameliyatında doktorların omuriliğine vida taktıklarını söylediğini belirtip, "Ancak daha sonra başka bir hastanede çektirdiğimiz filmlerde bu vidaların olmadığını öğrendik" dedi.

Kırıkkale'den Ödemiş'e taşınmalarının ardından Bilgin, Ödemiş Zihinsel Engelsiz Yarınlar Derneği Başkanı Serpil Aksoy Baştürk’ten destek istedi. Baştürk'ün de yardımıyla Ömür, Ödemiş Devlet Hastanesi Beyin Cerrahı Operatör Dr. Tarkan Kızartıcı tarafından muayene edildi.

Dr. Kızartıcının da Ömür'ün omuriliğindeki eğriliğin düzeltilmesi için aileyi İzmir'de özel muayenehanesi bulunan nöroloji uzmanı bir profesöre yönlendirdi. Profesörün yüzde 80 başarı garantisi verdiği ameliyatı özel bir hastanede 40 ile 60 bin lira arasında bir maliyetle yapabileceğini belirtti. Eşi seyyar fotoğrafçılık yapan ve kızı için aldıkları 737 liralık engelli maaşı ile geçinmeye çalıştıklarını belirten Bilgin, maddi durumlarının yeterli olmaması nedeniyle ameliyatı daha ucuza yaptırabilme umuduyla diğer hastanelere de başvurdu ancak hiçbirinden olumlu yanıt alamadı.

Bunun üzerine Ödemiş Zihinsel Engelsiz Yarınlar Derneği Başkanı Serpil Aksoy Baştürk, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Ödemiş Şube Başkanı Selami Sönmez ve Ödemiş Devlet Hastanesi Beyin Cerrahı Operatör Dr. Tarkan Kızartıcı bir araya gelip bir komisyon oluşturarak Ömür'ün ameliyatında gerekli olan paranın toplanması için kampanya düzenlemek amacıyla kaymakamlığa başvurdu. Kaymakamlıktan gerekli iznin alınmasının ardından bir bankada açılan hesapta bağış toplanmaya başlandı.

Sağlığına kavuşmayı isteyen Ömür Kampanya ya herkesin destek vermesini beklediğini belirtti. Ömür Aldemir "Rahatsızlığım nedeniyle ancak 7 yaşında yürümeye başladım. Okula koluma giren annemin desteğiyle gidebiliyorum. Okulda da arkadaşlarımın desteğiyle bahçeye çıkabiliyorum. Ben de diğer arkadaşlarım gibi rahatça koşup oynayabilmek istiyorum. Beni bu sıkıntımdan kavuşturacak ameliyat için büyüklerimden yardım bekliyorum. İleride ben de iyi bir doktor olup, benim gibi rahatsızlığı olanları tedavi edeceğim" 
HABER: AYŞE AKYÜZ

Editör: Haber Merkezi