Sağlık bakanlığı tarafından Türkiye’nin çeşitli yerlerinde hizmete konulan, ruhsal problem yaşayan hastaların tedaviye alındığı Toplum Ruh sağlığı merkezi Torbalı ve Ödemiş’te hizmet verecek. Küçük Menderes havzasında ikinci ruh sağılığı merkezi Ödemiş Devlet hastanesi bahçesinde bulunan eski diş kliniğinin bulunduğu birimde önümüzdeki eylül ayından itibaren hizmet vermeye başlayacak.

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Ödemiş Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Ziya Yurdakonar “ Sağlık bakanlığı tarafından ilk olarak Torbalı da açılıp hizmet vermeye başladı. İkinci olarak da Ödemişte Ruh sağlığı merkezleri açılıyor. Burada Ruhsal problem yaşayan hastalar tedavi altına alınacak. Burada hastalarımıza çeşitli hobiler edinecekler. Bunların arasında mutfak, elişi gibi çeşitli çalışmaları Ödemiş Halk Eğitim merkezi müdürlüğü ile işbirliği yaparak öğretmenlerin desteğiyle yapacağız. Merkezin arka tarafına da hastaların sporla ilgilenmeleri için çeşitli spor araçları kurduk.”

Toplum Ruh Sağlığı merkezi için kayıtları almaya başladıklarını belirten Ödemiş Devlet Hastanesi Yöneticisi Yurdakonar “Salı günü Sağlık Bakanlığı müfettişleri tarafından tescillenerek yönetmeliğe uygun kabul edildi. Toplum Ruh sağlığı merkezimizin Eylül ayı içerisinde açılışının yapılacağını düşünüyorum. Toplum sağlığı merkezinde hasta kayıtlarımızı almaya başladık. Konuyla ilgili olarak Psikiyatri Uzmanı Doktor Hüseyin Serdar Akseki’ye başvuruda bulunabilirler.”
 HABER: AYŞE AYÜZ

Editör: Haber Merkezi