-Bu hafta sonu havalar sıcak olacak ama…

-Ohh.. Gelecek hafta biraz serinleyeceğiz

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hafta sonu için ülke genelinde 'sıcak hava' uyarısı yaptı. Meteoroloji'den yapılan açıklamada, sıcaklığın iç ve güneydoğu kesimlerde mevsim normallerinin 4-7 derece, diğer bölgelerde ise 2-4 derece üstünde seyredeceği bildirildi.

Açıklamada, sıcaklığın Pazar günü Marmara'da, hafta başında (Pazartesi) ise batı kesimlerde azalarak, mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmini yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün 5 günlük hava tahmin raporlarına göre Cumartesi günü Ödemiş’te hava sıcaklığı 39 derece, Pazar günü de 38 derece civarında olması bekleniyor.

Hafta başından itibaren Pazartesi günü de sıcaklıklar yer yer sağanak yağışlarla birlikte sıcaklık 31 dereceye düşecek. Salı günü hava sıcaklığı 33 derece ve Çarşamba günü de 34 derece civarında olması tahmin ediliyor.

İTÜ Avrasya Yer Bilimleri öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Lütfi Şen, “Benzetmek gerekirse İstanbul’da hava İzmir gibi olacak, İzmir’de ise Antalya gibi. Genel olarak yazlar daha kurak ve sıcak; kışlar daha ılık ve yağışlı geçecek. Yüzyılın sonuna doğru Türkiye’de yıllık ortalama sıcaklıkların günümüze göre 2.5 - 5.4 derece arasında artacağının öngörüldüğünü söyledi. ” dedi.

 

NAZİF HARUPÇU

Editör: Haber Merkezi