Akademi kapsamında düzenlenen “Türk İslam Düşüncesi Akademisi-Manevi Mekanlar, Manevi Önderler' atölyesi çalışmalarına başladı.

Karar Resmi Gazete'de yayımlandı! Sağlık Bakanlığı binlerce personel alımı yapıyor Karar Resmi Gazete'de yayımlandı! Sağlık Bakanlığı binlerce personel alımı yapıyor

Edebiyat, müzik, sanat, Türk İslam düşüncesi ve bilimi, şehir ve kültür, matematik ve fen bilimleri akademisi, yönetici akademisi gibi birbirinden farklı başlıkların ele alınacağı İzmir Öğretmen Akademisi çalışmaları kapsamında, öğretmenlere yönelik 'Manevi Mekânlar, Manevi Önderler' ' atölyesi düzenlendi. Yüz yüze sahada eğitim olarak planlanan Türk İslam Düşüncesi akademisinin ilki İzmir’in manevi kalbinin attığı Emir Sultan da gerçekleşti.

Dört Atölye Çalışması Yapılacak

Türk İslam Düşüncesi Akademisinin -'Manevi Mekânlar, Manevi Önderler' atölyesine katılan öğretmenler, Namazgah semtinde 1317 yılından bu yana faaliyete bulunan Emir Sultan  külliyesinde uygulamalı eğitim aldı. Türkiye Yazarlar Birliği İzmir Şube Başkanı ve yerel tarih Araştırmacısı A.Levent ERTEKİN’in verdiği eğitimin ilk hafta konusu, İzmir’in manevi hayatının kalbi hükmündeki Emir Sultan oldu. İlk kez bir araya gelen öğretmenler, atölyede İzmir’in Manevi yapısı ve İslam Düşüncesi ile ilgili oldukça farklı bilgiler alırken manevi atmosferde keyifli zaman geçirdiler.

Sayısı dördü bulacak 'Manevi Mekânlar, Manevi Önderler' ' atölye çalışmalarında katılımcı öğretmenler, her hafta İzmir’in farklı manevi mekanları hakkında yerinde uygulamalı eğitim alacak. Atölyenin sonraki eğitimleri sırasıyla İzmir’in bilinmeyen Mevlevihanesi, İzmir’in  Bektaşi geleneğinin Günümüzdeki canlı mirası:Şemsi Baba tekkesi, Mısriyye’nin  İzmir’de yeri bilinen tek dergahı: Şeyh Ali Efendi Dergahı oluşacak.

'Öğretmen Akademileri Taze Bir Soluk Getirecek'

Konuyla ilgili konuşan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, 'İzmir Öğretmen Akademisi'nin içeriğinin çok farklı alanlardan seçildiğini ve geniş kapsamlı konu başlıklarından oluştuğunu ifade etti.  Öğretmenlik mesleğinin son derece dinamik  bir meslek olduğunu söyleyen İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, şöyle konuştu: 'İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak çağın gereksinimlerine uygun faaliyetlerle öğretmenlerimizin kişisel ve mesleki gelişimlerini destekliyoruz. Geçtiğimiz yıllarda 'Mesleki Gelişim Akademisi' ile temelini attığımız, şimdi de Bakanlığımız tarafından tüm Türkiye'de hayata geçirilen Öğretmen Akademileri, zihnimize ve kalbimize taze bir soluk getirecektir.'

"Alanında Duayen İsimleri Öğretmenlerle Buluşturacağız"

İzmir'deki öğretmenlerin ve tüm eğitim paydaşlarının kişisel ve mesleki gelişimlerine değer verdiklerini dile getiren İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, şu ifadeleri kullandı: "Bakanlığımızın öncülüğünde başlattığımız 'İzmir Öğretmen Akademisi', eğitim sisteminin kalitesini ve zenginliğini artırmak adına büyük bir önem taşıyor. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak çağın gereksinimlerine uygun faaliyetlerle öğretmen ve yöneticilerimizin kişisel ve mesleki gelişimlerini destekliyoruz. Bunu yaparken veli akademisi ve spor akademisi ile öğrencilerimizi ve velilerimizi de unutmuyoruz. Bilgi, beceri, düşünce ve eserleriyle öne çıkan alanının duayen isimlerini ve akademisyenleri, öğretmenlerimizle buluşturarak bir yandan bilgi ve deneyim paylaşımına imkân sunarken bir yandan da eğitimcilerin mesleki gelişimlerine kişisel, sosyal ve kültürel yönden katkıda bulunmayı hedefliyoruz."

'İzmir Öğretmen Akademisi' çalışmaları kapsamında, resmi ve özel eğitim kurumlarında görev yapan öğretmen ve eğitim yöneticileri, alanında uzman isimlerle bir araya geliyor. Akademide; edebiyat, müzik, sanat, sosyal bilimler, Türk İslam düşüncesi ve bilimi, şehir ve kültür, matematik ve fen bilimleri akademisi, sürdürülebilir yaşam, oyun, yönetici akademisi gibi birbirinden farklı başlıklar ele alınıyor. Eğitimin tüm paydaşlarına hitap eden akademilerde,  aynı zamanda öğrenci ve velilerin ihtiyaçlarına cevap verebilecek veli akademisi ve spor akademisi çalışmaları da yer alıyor.

Editör: Gülçin Kargaoğlu