İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tekvandodaki yeni yıldızı Kübra Kıyı, emin adımlarla zirveye ilerliyor. Uluslararası turnuvalardaki başarılarıyla dikkat çeken 17 yaşındaki Kübra, Türk güreşinin önemli isimlerinden babası Mükerrem Kıyı’nın izinden gitmek istediğini söylüyor.
TÜRK GÜREŞİNİN BÜYÜK USTASI MUHARREM KIYI
Minder ve çayırda kazandığı şampiyonluklarla adını Türk güreşinin büyük ustaları arasına yazdıran Mükerrem Kıyı’dan sonra kızı Kübra Kıyı da aynı başarıyı tekvandoda göstermek istiyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü çatısı altında spor yaşamını sürdüren 17 yaşındaki Kübra, şimdiden önemli başarılara imza attı. Tekvandoya 11 yaşında başlayan genç sporcu, Yıldızlar Türkiye ve İsveç Trelleborg Açık’ta ikinci, Ümitler Türkiye ve German Cup’ta ise üçüncü oldu. Liselerarası Tekvando Şampiyonası’nda da ikincilik kürsüsüne çıkmayı başaran Kübra Kıyı, Dünya Gençler Tekvando Şampiyonası’nda ise yarı finale kadar geldi. Son üç yıldır Milli Takım seçmelerini şampiyon olarak geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi sporcusu, “yenile yenile kazanmayı” öğrendiğini söyleyerek, “Babam, gençler ve büyüklerde kürsüye çıkan, Kırkpınar’da güreşme onuruna sahip bir sporcu. Onun gibi başarılı bir kariyere sahip olmak istiyorum. Tekvandoya başlayıp bu sporu sevmemde, kazanmayı öğrenmemde babamın çok emeği var. Antrenörüm Çetin Tül de babam kadar kariyerimi etkilemiş biridir” dedi.
İlk hedefinin Brezilya’daki olimpiyatlarda mindere çıkmak olduğunu söyleyen Kübra, “Buraya odaklandım ve hedefime doğru yürüyorum. Yaşım genç olduğu için 2020 Tokyo’da da yarışabileceğim. Önümde uzun bir kariyer var. İnşallah babam gibi başarılı bir sporcu olabilirim. O, efsane olmuş bir isim. Onun kızı olarak ben de ismimi unutulmazlar arasına yazdırmayı istiyorum. Tabi ki şu anda çok eksiğim var ama kazandığım veya kaybettiğim her maçtan dersler çıkararak ilerliyorum” dedi. 

  

NAZİF HARUPÇU

Editör: Haber Merkezi