Japon geleneksel savaş sanatlarının atası olarak kabul edilen, Ju-Jitsu, köken olarak Japon feodal dönemlerinin savaşçılarının sanatıdır. Boğuşma ve yerde mücadele esasına dayanan bir savunma sporu. ikinci dünya savaşı sırasında meşhur gracie Ailesi’nin reisi helio gracie tarafından judo ve Japon ju jütsu tekniklerinin modifiye edilmesiyle ortaya çıkmış son derece etkili bir tekniktir. Ödemiş’te Uzun zamandan beri bu savunma sporu ile çalışmalarını Antrenör Doğan Turhan yönetiminde devam eden genç sporcular Kayseri’de düzenlenen Ju Jitsu ve Ju Jitsu Brezilya Türkiye Şampiyonasına katıldılar.

22 Ağustos 2014 Kayseri de yapılan Ju Jitsu ve Ju Jitsu Brezilya Türkiye Şampiyonasında Ödemiş’i temsilen katılan Sporcularımız Combant Erkek -69 İdris İpek   1. Olurken, Fight minik Erkek Eşref Hazar Harupçu -42  Kiloda 2. olurken, Combot Erkek  84 Kiloda M.Doğan  Turhan 3.oldu. Şampiyonlar Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek ve Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem’i makamında ziyaret ederek kazanmış oldukları madalya ve belgeleri takdim ettiler. Ju Jitsu ve Ju Jitsu Brezilya Türkiye Şampiyonasında birinci olan İdris İpek 25-28 Eylül tarihleri arasında Romanya’nın Bükreş kentinde yapılacak olan  Balkan şampiyonasına  katılarak Türkiye’yi temsil edecek. Romanya’nın akabinde ise Fransa’nın Başkenti Paris’te yapılacak Ju-Jitsu Avrupa Şampiyonasında Türkiye’yi temsil edecek.

  Kaymakam Dölek” Ödemiş’e Spor Lisesi yapmak için başvuruda bulunduk.”

Sporcuları makamında kabul eden Ödemiş kaymakamı Abdullah Dölek “ Ben ödemişte yetişen sporcu sayısına baktığımda Ödemiş’in bir spor lisesine ihtiyacı olduğunu düşünerek bu konudaki çalışmaları Ödemiş Kaymakamı olarak başlattım. Bu Konuda başvurumuzu yaptık sonucunu bekliyoruz. Ödemiş’in Türkiye çapında Şampiyon olmasını temenni ediyoruz. ”

    Türkiye’yi temsil ediyoruz Ödemişli girişimcilerden destek istiyoruz.”

Ju –Jitsu Sporcularının Antrenörü ve Combot Erkek 84 Kiloda 3.olan M.Doğan Turhan “Romanya da yapılacak balkan şampiyonasına katılmak için sizlerden destek bekliyoruz. Bu konuda sponsorlar aracılığı yapacağımız çalışmalarda Ödemiş’in adını dünya çapında duyuracağız. Ödemiş halkının desteğini bekliyoruz.”

                     BADEM “ Gençlerimizle Gurur Duyuyorum “

 

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Bademi ziyaret eden sporcular Başkan Badem’den destek istediler. Badem “ Kentim adına sporcularımıza teşekkür ediyorum. Gençlerimizle gurur duyuyorum. Kentimizde çok yetenekli insanlarımız var. Gerek Bilimsel, spor, eğitim, alanında  müzik ve tiyatro alanında da sanatçı yetiştirerek Türkiye Cumhuriyetine hizmet etmeye gönderdik. Futbolda sahip çıkabildiğimiz sporcularımızı bir yerlere geldiler. Sizlere de düzenlenecek olan müsabakalarda başarılar diliyorum.”

 HABER AYŞ AKYÜZ

Editör: Haber Merkezi