Kapatılan İl Özel İdare’nin mallarının kaderi İzmir gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Tire ve Ödemiş’te paylaşılan malların satışını kamuoyunun gündemine getiren ilk isim olan İl Genel Meclisi Eski Grup Başkan Vekili Yücel Özen, Ödemiş’te satış için yapılan hazırlıkları AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican’a sordu.

Tire ve Ödemiş’e devredilen İl Özel İdare mallarının satışını engellemek için verdiği mücadeleyle ön plana çıkan İl Genel Meclisi Eski Grup Başkan Vekili Yücel Özen geri adım atmamakta kararlı görünüyor. AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican’a seslenen Yücel Özen, ‘ Delican’ın bir karış köy malı sattırmayacağız demesine rağmen AK Partili belediyenin bulunduğu Ödemiş’te 30’a yakın köyde satış için hazırlık yapıldığına işaret etti.

Özen yaptığı açıklamada, AKP il başkanını  "Bir karış köy malı satmayacağız" demişti. İl başkanı sayın Delican'ın bir karışının Ödemiş Belediyesinde kaç dönüm köy arazisi ettiğini merak ediyoruz. Önceki günlerde AKP İl Başkanı Sayın Delican'ın 6 AKP’     li belediye başkanı ile yaptığı basın toplantısını hayran olarak izlemiştik.

AKP iktidarının yağmacı-talancı-özelleştirmeci davranışını Sayın Delican  Aydın, demokrat ve yurtsever İzmir'de durdurur belki diye AKP’ li Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem’in" Ağaç satıyorum, beldelerin mallarını satıyorum " açıklamasının arkasında   Horzum  köyünde 330 dönüm, Çobanlar Köyünde 420 dönüm, Mursallı Köyünde 213 dönüm, Kazanlı Köyünde 160 dönüm, Veliler köyünde 101 dönüm, Çamlıca köyünde 109 dönüm, Kutlubeyler köyünde 125 dönüm, Pirinççi köyünde 89 dönüm , Bozyaka köyünde 119 dönüm, Tosunlar köyünde 51 dönüm gibi 30’a yakın köyde köylülerin kullandığı tarla, meyve bahçesi satışa çıkarıldı. AKP İl Başkanı Sayın Delican'ı bu satışları durdurarak sözünün arkasında durmaya davet ediyoruz” 

Editör: Haber Merkezi