“BÜLENT DELİCAN’IN MAHKEMEDE ŞAŞMAMASINI BEKLİYORUZ”

HABER:DİLEK ACAR ÖZDEMİR

İzmir’in Tire ve Ödemiş ilçesinde büyük tartışmalara yol açan köy malları satışı konusuyla ilgili olarak Eski İl Sekreteri ve eski ilçe başkanı Yücel Özen bir açıklama yaptı.

Yücel Özen, “Tire’de ve Ödemiş’te yerlerin satılmasına karı çıkmıştık. Konuyla ilgili İl Başkanları yerlerin satılmaması gerektiği konusunda tavır koymuşlardı. Ama ne yazık ki Tire’de ve Ödemiş’te de satışların yapılmama kararına uyulmadığını gördük. Özellikle Tire’de satış yapıp Ödemiş’te satışa karşı olduklarını dile getiren Ödemiş İlçe Başkanı Mehmet Birlik’in oğlunun Tire’den yer alması büyük bir hata. Bu konuda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun almış olduğu karar yerinde bir karar oldu. Kendisine bu konuda teşekkür ediyorum”

Tire’de geri adım atılmasından sonra Ödemiş’te de aynı şeyi beklediklerini dile getiren Yücel, “ AKP İzmir İl Başkanı Bülent Delican bir karış yer sattırmayacağız derken, karış olan yerleri kastetti sanırım. M2 olanlar satılabilir demek mi istedi o kısmı çözemedik. Ödemiş Belediyesi tarafından satışı yapılacak olan listeye baktığımızda satış yapılmaması gereken yerler olduğunu tespit ettik. Bu konuda bir karış yer sattırmayacağız diyen İl Başkanı Delican’ın bu sözü ile Ödemiş’te satış kararının alınması ile ilgili bir tezatlık söz konusudur. Başkan Delican’ın kendi sözünü hatırlatarak Ödemiş Belediyesi'nin aldığı kararla ilgili mahkemede şaşmamasını bekliyoruz” 

Editör: Haber Merkezi