Geçtiğimiz dönem Ödemiş Belediyesi tarafından yaptırılan Kutlu Aile ve Çocuk Kütüphanesi’nin açılışına, Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Ödemiş Belediye Başkan vekili Hasan Gürgen, Ödemiş Halk Eğitim Müdürü Yunus Ergin, Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç, Ödemiş Halk kütüphanesi vekili Orhan Acar Üçeylül Mahallesi Muhtarı Bekir Uşaklı ve Kutlu aile ve Çocuk evi Kütüphanesi yapılmasında büyük emeği geçen Fatih Cami İmam Hatibi Reşat Şimşek katıldı.
Yapılan etkinlikte ilk olarak Kütüphaneler Haftası nedeniyle Ödemiş Belediyesi Halk Kütüphanesi vekili Orhan Acar bir konuşma yaptı. Acar ; “ Yapılan alıştırmalar doğrultusunda ülkemizde okuma oranının düşük olduğu tespit edildi. Bununla ilgili olarak örnekleme yapmak gerekirse ülkemizde okuma oranı % 4 televizyon izleme oranı %94 kitap okuma oranı ise %4,5, gazete okuma oranı %22 radyo dinleme oranı %25 Japon yılda ortalama 25 Fransa’da 7İşviçre 25 kitap okurken Türkiye’de 10 yılda bir kişi 1 kitap okuyor. Türkiye’de 12.988 kişiye yılda bir kitap düşüyor. Ödemiş Halk Kütüphanesi olarak, Ödemiş Kaymakamlığına ve Ödemiş Müftülüğüne katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. ”
Acar ardından Ödemiş İlçe Müftüsü Mustafa Bilgiç selamlama konuşmasını yaptı. Bilgiç “ Bizim medeniyetimiz kitap medeniyetidir. Çünkü İslam dinin ilk emri okudur. İlk insan Hz. Âdem’in eline kitap tutuşturmuş. Dolayısıyla insanlığın dünya sahnesine çıkışında bile kitap var. Müslüman Türk Milleti her nereyi fethettiyse önce cami yapmış, medrese yapmış, hamam yapmıştır. Kitabı keşfetmek için önce kelimeyi keşfetmek lazımdır. Namık Kemalin İnsanın beyninde deha merkezi var deha merkezde ne kadar çok kelime varsa aklımız o kadar çok çalışır. Kendimizi keşfetmek istiyorsak kitapları keşfetmemiz gerekiyor. Burada emeği geçen Üçeylül Mahallesi Muhtarı Bekir Uşaklı, geçmiş dönem Belediye Başkanımız Bekir Keskin ve Ödemiş Belediye Başkanımız Mahmut Badem’e çok teşekkür ediyorum.”
Üçeylül Mahallesinde kolektif çalışmanın güzel bir ürünü ortaya çıktığını belirten Ödemiş Kaymakamı Ateşoğlu “Kütüphaneler haftasını kutladığımız bugünde burada kütüphanenin açılışını gerçekleştiriyoruz. Buranın bize tahsisinde eski ve yeni belediye başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Burada kolektif çalışmanın güzel bir ürünü ortaya çıktı. Burası çok amaçlı bir kültür merkezi haline geldi.”
Konuşmaların ardından açılış kurdelesi Çapacızade Okulu öğrencileri tarafından kesildi. Misafirler kütüphanede gezerek incelemeler de bulundu. Katılanlara lokma ikramında bulunuldu.

 

Editör: Haber Merkezi