Kiraz'ın MHP'li Belediye Başkanı Saliha Sengül törenle Ak Parti'ye geçti

2014 yerel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisinden Kiraz Belediye Başkan Adayı olan Saliha Özçınar Şengül Ak Parti İzmir İl Kongresinde Ak Parti’ye geçtiği ilan edildi.

Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Şengül’ün uzun süredir parti değiştireceği gündemdeydi. "Çemberli Efe" olarak tanınan kadın başkanın, belediyedeki maddi sıkıntıları aşmak için öncelikle babasının bir dönem Kiraz ilçe başkanlığı yaptığı AK Parti'ye geçebileceği de öne sürülüyordu.

Bu iddialar İzmir’de Başbakan Davutoğlu’nun katıldığı il kongresinde kesinlik kazandı. Saliha Özçınar Şengül Ak Parti’ye geçtiği resmen ilan edildi.

Kiraz'da 30 yıl aktif siyaset yapan Durmuş Özçınar, en son AK Parti Kiraz İlçe Başkanlığı görevinde bulundu. Özçınar, daha sonra bir dönem meclis üyeliği yaptığı MHP'ye geçti ve parti yöneticileri ile geçtiğimiz 30 Mart'taki seçimlerde belediye başkan adaylığı konusunda anlaştı. Yıllardır kalp ve damar hastası olan Özçınar, rahatsızlığı artınca kızı Saliha Özçınar Şengül'den aday olmasını istedi. Özçınar, partinin adayının resmen açıklanmasına bir hafta kala kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi.

MHP'nin İzmirli yöneticileri, baba vasiyetine uydu ve Kiraz'da 30 yaşındaki Saliha Özçınar Şengül'ü aday gösterdi. Kiraz'da Etüt Merkezi işleten eğitimci Şengül, siyasetteki iddiasını seçimi kazanıp, baba vasiyetini yerine getirerek gösterdi. 


Editör: Haber Merkezi