“Tayfur Çiçek İl Başkanı ve Aziz Kocaoğlu’nu yok saydı”

AKP VE CHP İL BAŞKANLARI KARAR ALDI

UYGULAYAN YOK

Büyükşehir yasası sonucu ilçe belediyelerine bağlanan köy mallarının satış kararları tartışmaları bitmiyor. MHP İzmir İl Başkanı Nejat Karataş kendi bulunduğu ilçede satış kararlarına karı çıkıp komşu ilçede satılan mallardan oğlu ve yeğenin satın almasına tepki gösterdi.

Karataş söylemlerle davranışlar arasında tutarsızlık olduğunu belirterek, “ İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun İl Özel İdare Mallarının satışı ile ilgili gösterdiği hassasiyetini takdir etmiştik. 1 cm yeri satmayacağım demişti. Tire Belediyesi’nin almış olduğu satın alma kararına karşı da hem İl Başkanı Sayın Ali Engin hem de Sayın Aziz Kocaoğlu’ndan bu yerlerin satılmaması konusunda açıklama yapılmıştı. Ama görüyoruz ki Tire Belediye Başkanı bu açıklamaları hiçe sayıp satma kararı almış ve sattığı mallardan birini de Ödemiş’te ki satışlara karşı olan Ödemiş İlçe Başkanının oğlu ve yeğeni talip olmuş. Bu durum siyasi bir temsilcinin kendi bulunduğu ilçede vatandaşın menfaatini korur gibi davranıp, başka bir ilçede hiçe sayması şaşırtıcı” dedi.

Ak Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican’ın satılmayacak sattırmayacağız açıklamasını da hatırlatan MHP İzmir İl Başkanı Karataş, “ Bizim anlamadığımız konu bir yerde CHP’li Belediye Başkanı satış kararı alıyor AKP muhalefet yapıp sattırmayız diyor. Bir yanda AKP li Belediye Başkanı satış kararı alıyor, CHP muhalefet yapıp sattırmayız diyor. İl başkanları devreye giriyor satmayacağız sattırmayacağız diyor. Ancak uygulama noktasında bir sıkıntı var. Vatandaşın kafası karıştırılıyor. AKP’nin kamu mallarını satmasına alışığız. Ama CHP’nin AKP gibi davranması kabul edilebilir gibi değil. Ödemi’te, Tire ‘de diğer ilçelerde bu konuların tekrar gözden geçirilmesi şarttır” dedi.

“BUNUN MUTLAKA SİYASİ BEDELİ OLMALI”

Ak Parti Ödemiş İlçe Başkanı Ali Hadim

“Ödemiş’te bir kuru ağacı sattırmam diyen CHP İlçe başkanın oğlu ve yeğeni Tire’den 40 dönüm yer almasını hoş bulmuyorum”

Ödemiş Belediyesi tarafından satışa çıkarılan mallar ile ilgili CHP Ödemiş İlçe Başkanı Mehmet Birlik’in geçtiğimiz gün düzenlediği basın toplantısı ile “Alınan karar köylüyü yok saymaktır” dedi.

Bu sözün ardından oğlu, Tire’den mal aldı. Tire Belediyesi yerel seçimlerin ardından kapanan Gökçen Beldesi’ne ait 40 dönüm araziyi sattı. Toplam 1 milyon 230 bin TL’ye satılan araziyi CHP Ödemiş İlçe Başkanı Mehmet Birlik’in oğlu ve yeğeni aldı.

Ödemiş'te satış kararlarına karşı çıkan CHP grubunun bu konuyla ilgili alacağı tavır merakla beklenirken, Ak Parti Ödemiş İlçe Başkanı Ali Hadim konuyla ilgili açıklama yaptı.

Hadim açıklamasında, “Tire’den oğlunun yer aldığını duydum. Sizler biliyorsunuz, bundan kısa bir süre önce basın açıklaması yapmıştı.

CHP İlçe başkanı olarak Mehmet Birlik basın açıklaması yapmıştı. Açıklamasında, Ödemiş Belediyesi’nin satışa çıkardığı yerler ile ilgili olarak asla sattırmam. Bir kuru ağaç olsa bile sattırmam demiş ve “Alınan karar köylüyü yok saymaktır” diye ifade etmişti. Bu tavrı herkes alabilir ve İlçe başkanıdır. Ama bu açıklamanın ardından Tire ilçesine bağlı Gökçen Mahallesinde, Tire Belediyesinin açık artırma ihalesi ile 40 dönümlük araziyi oğlu ve yeğeni birlikte alması ve Ödemiş’te sattırmam diyerek böyle bir tutum ve tavır içerisinde bulunmasını hoş bulmuyorum. Muhalefet Partisi olarak Ödemi’in malları satılıyor sattırmayız diyerek basın açıklaması yaparak vatandaşımızı kışkırtanların gidip Tire’den yer satın almasının değerlendirmesini vatandaşımıza bırakıyorum. Bunun da siyasi bedeli olmalı diye düşünüyorum” dedi. 



Editör: Haber Merkezi