Başbakan Davutoğlu’nun AK Parti rozetini taktığı Kiraz Belediye Başkanı Saliha Şengül'ün “Seçimden sonra geçen 10 ayda MHP’den kimse beni aramadı. Burada başkanları olduklarını bile bilmiyorlar. Babamın kemiklerini sızlatmadım, hayalini gerçekleştirdim” diyerek AK Parti’ye geçmesi sonra gözler MHP’den gelecek açıklamaya çevrilmişti. MHP İl Başkanı Necat Karataş yazılı bir açıklama yaparak eski başkanları Saliha Şengül’ü yerden yere vurdu.



Çemberli Efe Neden AK Parti’ye geçti?

“Şengül’ün kişisel tercih sıralamasında onur, celadet, siyasi ahlak, haysiyet ve asalet yerine, hırsızlık, rüşvet, yolsuzluk ve bölücülük öncelikli hale gelmiştir. Kendisine bunları seçtiği için söyleyecek hiçbir söz yoktur!” diyen Karataş’ın yazılı açıklaması şöyle:

Kiraz belediye başkanı Saliha Şengül Türk Siyaset arenasında şeref ve haysiyetiyle mücadele eden; Vatanımız, milletimiz ve devletimiz uğruna her türlü asil mücadeleyi veren Partimizden ayrılarak, rüşvet ve yolsuzluk, bölücülük ve talana batmış bir başka siyasi partiye geçmiştir.

Başta mensuplarımızı, hemşerilerimizi ve bütün kamuoyunu şaşırtan bu durum karşısında tavrımız nettir;

Şengül’ün kişisel tercih sıralamasında onur, celadet, siyasi ahlak, haysiyet ve asalet yerine, hırsızlık, rüşvet, yolsuzluk ve bölücülük öncelikli hale gelmiştir. Kendisine bunları seçtiği için söyleyecek hiçbir söz yoktur!

Milliyetçi Hareket Partisi büyük bir parti, Milliyetçi Hareket Partililer de büyük bir fikrin ve imanın temsilcileridirler!

Bu büyüklüğü özümseyemeyenler, bu imanın ve fikrin enginliğini kavrayamayanlar her zaman olmuş ve sonunda kendilerini Türk siyasetinin çöplüğünde bulmuşlardır.

Bu şahsiyet olgunluğuna erişemeyenler de kendilerine verilen değeri ve emeği; kendilerine teslim edilen namusu ve onuru hiçe sayarak hareket ettikleri gün  nihayetinde nefret merkezi olmuşlardır.

Türk Milliyetçileri ve Milliyetçi Hareket Partililer ise ihanetin her türlüsüne karşı verdikleri asil mücadeleden bir adım dahi geriye gitmeden soylu mücadelelerine devam ettikleri için erdem ve faziletle anılmakta, namus ve haysiyet abideleri olarak yaşamaktadırlar!

Hepinizin malumları olduğu üzere, Saliha Özçınar Şengül ile ilgili siyasi transfer haberleri uzun zamandır basında yer almakta ve İzmir kamuoyunu meşgul etmektedir.

Kendisinin tutum ve davranışlarındaki pespaye seviye sebebiyle ortaya çıkan ilkesiz görüntüsü teşkilatlarımız ve mensuplarımız tarafından defalarca sorgulanmış kendisinden cevap vermesi istenilmiştir.

Kendisi de bu konuda gerek basın gerekse de mensuplarımızın huzurunda dedikoduların gerçek olmadığını ifade etmiş partisinde hizmet ettiğini ve edeceğini vurgulamıştır.

Buna siz değerli basın mensuplarımız yoluyla tüm İzmir ve kamuoyumuz şahit olmuştur!

Bu ifadelerinden sonra düştüğü durum ile ilgili hüküm sizlerin, İzmirlilerin ve partililerimizindir!

Aday olduğu günden 31 Ocak 2015 Cumartesi gününe kadar olan süreçte Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi olmak üzere, Genel Başkan Yardımcılarımız, TBMM Grup Başkanvekilimiz, MYK Üyelerimiz ve Parti teşkilatlarımızın her kademesinden tüm sorumlularımız kendisine azami destek vermiş, başarısı için çaba sarf etmiştir.

İl, ilçe ve diğer teşkilatlarımızın kendisine verdiği manevi destek de bugüne kadar hiçbir siyasetçimize verilmemiştir.

Adaylığı döneminden, düne kadar hiçbir işine karışılmadığı gibi her attığı adımda arkasında durulmuş, belediye meclis üyelerimiz ile ilgili yaşadığı sorunlarının çözümü için büyük gayret sarf edilmiştir.

 

Şimdi taşıdığı sıfatta da, geldiği makamda da Türk Milliyetçilerinin emeği, göz nuru ve alın teri vardır!

Şimdi o şahıs bütün bunları bildiği halde, kendisine emanet edilen namusu ayaklar altına alma cüretini, emekleri ve alın terlerini görmezden gelme nankörlüğünü göstermiş bulunmaktadır!

O bundan sonra ömrü boyunca bu lekeyi taşıyacak, ihanetinin bedelini vicdanında her an yaşayacaktır!

Kendisine ne teklif edildi bilmiyoruz, satılan bir malın ederi bizi ilgilendirmediği gibi mal pazarındaki bundan sonraki durumu da bizi ilgilendirmez!

Psikolojisinin ve zaaflarının peşine düşmeyeceğiz, tedavisi ve meşruiyeti için bir adım dahi atmayacağız!

Kendisine Türk Milliyetçilerinin verdiği emeklerin hesabını elbet Mahkeme-i Kübra’da verecektir!

Malum şahsı Milliyetçi-Ülkücü Hareket’in tertemiz oylarına yaptığı ihanetle ve tercih ettiği, yolsuzluk, rüşvet, talan ve bölücülükle tescilli yeni camiasıyla baş başa bırakıyoruz! 

Editör: Haber Merkezi