Kiraz Belediye Başkanı Saliha Şengül, Ak Parti İzmir 5. Olağan İl kongresinde, Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımı ile burada rozet takılarak MHP’den Ak Partiye geçti. 
MHP camiası tarafından tepki toplayan Kiraz Belediye Başkanı Saliha Şengül tören sonrası kayıplara karıştı.
Bu sürpriz kararın ardından, Kiraz ilçesinde ve MHP’de şok yaşanırken,Konuyla ilgili açıklamayı ise, Ak Parti Kiraz İlçe Başkanı Mehmet Emin Avşar yaptı.


Başkan Avşar şunları söyledi, “10 yıldır İktidar olan Ak Parti, maalesef Kiraz’da muhalefette kalmıştır. 30 Mart yerel seçimlerinden sonra 9 ay kaybettik. 4 yıl 3 ayı kazanmak için, Belediye Başkanımız Sayın Saliha Şengül ile yapılan görüşmeler sonrası kendisi de kabul etti ve Ak partiye geçti. Saliha zaten bizim kızımızdı. Seçim dönemi adaylardan dolayı bizden ayrılmıştı. Allaha şükür yuvasına geri döndü. Kiraz ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.
Başkanımızın daha iyi hizmet vermesi için Bakanlarımız ve Başbakanımız ile kongre sonrası görüşmelerde bulunduk. Kiraz’ın daha fazla kaybetmemesi gerekiyordu. Bakanlarımız ve Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu taleplerimizi kabul etti.
Bu çerçevede, Kiraz-Ödemiş bölünmüş yol, Çevre yolu ile Alaşehir’e bağlanması için girişimlerimiz oldu. Ayrıca Kiraz Devlet Hastanesine 2 adet ambulans sözü alındı. 25 yataklı devlet hastanemizin 50 yataklı Devlet hastanesine çıkarılması, Buna mukabil 10 tane de Uzman doktor verilmesi sözü alındı. Ayrıca hastanemizin bulunduğu bölgeye 2 yıllık Üniversite söz aldık. Ayrıca mahalle yollarımız çok kötü durumda idi. Bunlarla ilgili alt yapı çalışmaları yetersiz kaldığı için hem araç, hem de bunlarla ilgili yatırım için makinelerin alınması, Eski Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım beyle yapılan görüşmeler neticesinde de taş kırma makineleri ve blok taş üretimi makineleri içinde 1 milyon 900 bin lira da ödenek çıkarılması ve alımı konusunda söz aldık. Bunun ardından tüm mahalle ve sokak yollarımızın önce alt yapılarını sağlayarak, adından yolların kullanılabilir hale getirilmesi için çalışmalar sürdürülecek. Greyder ve dozerlerle yapılan yolların yağışlar sonrası bozulması olayı da böylece ortadan kalkarak, kesin çözüm bulunacak. Kiraz halkımızın tüm sorunlarını çözmeye talibiz. İlçemize hayırlı olsun” dedi.
 

ÇEMBERLİ EFE NEDEN AK PARTİ'DE?

www.yerelguc.com/siyaset/cemberli-efe-neden-ak-partiye-gecti-h8219.html

Editör: Haber Merkezi