AK Parti İzmir'de Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası Gaziemir, Urla, Seferihisar, Güzelbahçe ve Bayraklı ilçelerinde hangi ismin ilçe başkanı olacağı merak konusu idi.

AK Parti Genel Merkezine iletilen İlçe Başkanlarının isimleri, Geçtiğimiz Pazartesi günü görüşmeler için Ankara'ya çağrıldı. AK Parti'nin Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'nun çağrılan isimlerle yaptığı görüşmeler sonucunda 5 ilçeye atanacak isimler belli oldu.

DELİCAN, “DEĞİŞİM OY ORANLARINI ARTIRACAK”

AK Parti Genel Merkezi Gaziemir'de mevcut ilçe başkanı Hüseyin Uzun ile yola devam kararı alırken, Urla'ya avukatlık yapan ve yerel seçimde meclis üyesi adayı olan Safiye Özcan Çiçek, Seferihisar'a yerel seçimlerde belediye başkan adayı olan Hamit Nişancı, Narlıdere'ye Aslan Bilgi ve Güzelbahçe'ye ise işadamı Oğuz Tabaoğlu atandı. Bayraklı ilçe başkanlığı için, AK Parti Genel Merkezi'nin henüz kimseyi Ankara'ya davet etmedi.

Atanan isimlerin olağan kongredeki seçimlerde de tek aday olarak gösterileceğini belirten AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican şunları söyledi, “Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası Gaziemir, Urla, Seferihisar, Güzelbahçe ve Bayraklı ilçelerinde ilçe başkanlarının değiştirilmesi kararı alındı. Bu kararın ardından 5 ilçemizden 3 tanesine atama yapıldı. Gaziemir’de Hüseyin Uzun ile yola devam kararı alındı. Bayraklı ilçesinde henüz isim belirlenmedi. Yaşanan değişimlerden sonra ilçelerdeki oy oranlarında da ciddi artışlar bekliyoruz” dedi. 

NAZİF HARUPÇU 

Editör: Haber Merkezi