Ak Parti İl Başkanı Bülent Delican, il yönetim kurulu üyeleri, çevre ilçelerin ak partili belediye başkanlarının katılımı ile bugün yapılan kongrede konuşan Ak Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Ak Parti Genel Merkezi’nin yeni dönemde, 2014 yerel seçimlerinde belediye başkan adaylığı için yönetim kurulu başkanlığından istifa eden Mehmet Çeltikcoğlu ile devam etme kararı alarak görevin kendisine tevdi edildiğini ifade etti. Delican, Ak Parti kongrelerinde genellikle tek listenin bulunduğunu ve bunun da nedenin parti içinde birlik beraberliği ve arınmayı sağlamak olduğunu belirtti. Delican, “Arınma derken paralel yapıyı kastettiğimi anlamışsınızdır. Partimizin erdemli hareketinin karşısında diğer partiler 17 ve 25 Aralık süresince oyunlar oynayan paralel yapı ile birlik oldular” dedi.

HİÇ KİMSE KEYFİ BORÇLARI ÖDEMEK İÇİN KÖYLÜNÜN MALINI SATAMAZ

Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in belediye borçlarını ödeme iddiası ile satışa çıkardığı köy tüzel kişiliğinden devredilen taşınmazları satmaya kalkması ile ilgili geçtiğimiz ay gündemde olan konuyla ilgili de konuşan Delican, “Tire’nin malını satamazsınız dedik. Aziz Kocaoğlu da dedi ki, ‘Başkan Çiçek arazi satmıyor ağaçları satıyor.’ Daha sonra kamuoyu baskısı ve basın yolu ile konunun üzerine gidildi ve Kocaoğlu, Çiçek’i satış kararından vazgeçirdi. Biz Ak Parti olarak partimiz belediye başkanlarının köy tüzel kişiliğinden devredilen malları satmaması kararını aldık. Köylünün dedesinden atasından kalan bu malları hiç kimse keyfi borçları ödemek için satamaz. Biz köylünün yanındayız. 2015 genel seçimlerinde köylere oy istemeye giderken köylümüzün karşısına alnımız ak gideceğiz. Emek veren köylülerimiz de bize sahip çıkacak” şeklinde konuştu.

Delican, “Ak Parti olarak her kesimden insanımızı her zaman kucakladığımızı tekrar hatırlatmak isterim. Biz o partiden bu partiden ayrımı yapmayız. Biz sadece ihanet edenlerle hiçbir zaman bir arada olmayız” dedi.

ÇELTİKCOĞLU TİRE’Yİ MARKA KENT YAPACAK

Daha sonra konuşan Ak Parti Tire İlçe Başkanı Kamil Yaldız, Çeltikcoğlu’nun 2014 yerel seçimlerinde belediye başkanı adayı olması nedeni ile istifa etmesi sonucu göreve geldiğini ve bu görevi onurla sürdürdüğünü ifade etti. Yaldız, “13 yıldır Türkiye’yi yöneten Ak Parti hükümeti, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu yeni Türkiye’nin mimarı olacak. İl Başkanımız Bülent Delican İzmir’in mimarı, Mehmet Çeltikcoğlu da Tire’yi marka kent yapan ilçe başkanı olacak” dedi.

Faaliyet raporunun okunmasının ardından tahmini bütçe oylandı ve delegelerin oy kullanımına geçildi. Mehmet Çeltikcoğlu delegelerin oyları ile yeniden Ak Parti Tire İlçe Başkanlığı’na seçildi.

Çeltikcoğlu, hedeflerinin 2015 seçimlerinde oylarını artırmak ve yerel seçimlerde vaat edilen projelerin gerçekleşmesi için durmadan çalışmak olduğunu kaydetti.

Ak Parti Tire Teşkilatı’nın Mehmet Çeltikcoğlu başkanlığındaki  yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu, Ahmet Karalıoğlu, Ahmet Yağcı, Ali Atik, Ali Kurtça, Ali Özcan, Arif Yılmaz, Bekir Keseli, Emin Sefa Kayacan, Fatma Ertürkmen, Fatma Korkmaz, Gökçe Ok, Halil Gencoğlu, Hüseyin Sarımsak, Kamil Yaldız, Mehmet Ayhan Işık, Mehmet Karamanlı, Mert Falakalı, Nejat Sertdemir, Orhan Demirci, Özlem Özmeşin, Saadet Gül, Sacide Ebeoğlu, Süleyman Polat, Veysel Sağlam.

İl Delegeleri de şu isimlerden oluştu, Mehmet Çeltikcoğlu, Kamil Yaldız, Efdal Gül, Mehri Nisa Ünalan, Ahmet Kadıoğlu, Refik Konur, Hasan Hüseyin Karabacak, Nergiz Özçelik, Aysun Sertkaya, Ömer Kaya, Ali Taykut, İbrahim Göksu, Ümit Ünalmış, Mustafa Lütfü Pazaroğlu, Mehmet Ali Titiz.

Editör: Haber Merkezi