İlçe Başkanı Hadim, "Aday olup olmayacağım, teşkilatın görüşüne bağlı"

 Ak Parti İzmir İl teşkilatında Kongre takviminin başlaması ile birlikte, İlçelerde yapılacak kongreler nedeniyle, teşkilatlarda da hazırlıklar ve çalışmalar başladı.

Ak Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican’ın Kongrelerde tek aday istendiğini belirtmesinin ardından gözler İlçe teşkilatlarına çevrildi.

Bu çerçevede, Ak Parti Ödemiş İlçe Teşkilatı da kongre süreci ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Parti binasında düzenlenen toplantıya İlçe Başkanı Ali Hadim, Belediye Başkanı Mahmut Badem, Kadın Kolları 2. Başkanı Feray Kılıç, Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Pekdoğru ile basın mensupları katıldı.

İlçe Başkanı Ali Hadim açıklamasında, “Ak Parti siyasi hayatına başladığı 14 Ağustos 2001 tarihinden itibaren aziz milletimize taahhüt ettiği ve bugün Yeni Türkiye olarak tanımladığımız demokratikleşme, refah toplumu, Kalkınma, Öncü ülke olma, İlerleme ve büyük medeniyetimizi geleceğe taşıma süreçlerinin tamamını siyasi yolculuğunun ve büyük başarı hikâyesinin bir destanı olarak gerçekleştirmektedir.

Ak parti Demokrasiye, milletin değerlerine, ülkemizin birlik ve beraberliğine gösterdiği sadakatle; darbe kurallarını ve vesayet sistemini ve gerileme dönemlerini sona erdirmiştir.

Partimizin Kurucu Genel Başkanı Lider Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve bu büyük davaya inanmış kadrolarla, 13 yılda kimsenin hayal edemediği

Birinci atılımı gerçekleştirip, Bu atılımın kaynağı demokratik meşruiyet ve yapılan 9 seçimde milletimizin ortaya koyduğu büyük destektir. Şimdi hedefimiz Cumhuriyetimizin 100. Yılı olan 2023’te de İkinci atılım gerçekleşecektir.

Ülkemizin Siyasi tarihinde “yükseliş dönemi” olarak kaydedilecek bu süreçte yapılamaz denilen icraatlar gerçekleşti. Hayaller gerçek oldu. Ülkemizin ve insanımızın gelecek ümidini pekiştirdi. Memleketimizin çehresi değişti. Ekonomiden, Sağlığa, Eğitimden, Ulaşıma, Adaletten, Emniyete kadar her alanda ülkemize ve İnsanımıza yakışır hamleler ortaya koydu. Büyük projelerle insanımıza haklı bir özgüven kazandırdı.

Ekonomi büyüdü ve Dünyada itibarlı ve güvenli bir ülke haline geldi.

Ak partinin önümüzdeki hedefi, Başlayan Beşinci Olağan Kongre sürecimizle birlikte 2015 seçimlerinden başarıya çıkmak, Milletimize söz verdiğimiz gibi 2023,2053, 2071 Türkiye’sine istikrarla, huzurla, gelişmeyle selamete ulaşacaktır.

Milletimizin beklentisi bizden budur. Bugüne kadar siyaseti güçlendiren ve itibar kazandıran partimiz, Beşinci olağan kongreden alacağı güçle, alacağı enerji ile Milli iradeyi hakim kılmaya devam edecektir.

Kongrelerimiz Türkiye’mizin büyük hedeflere ulaşmasının kaynağıdır.

Kongrelerimiz çözüm süreci irademizdir. Yeni Türkiye’nin ihtiyacı olan Yeni Anayasanın, Aziz Milletimizle buluşturulma iradesinin kaynağıdır. Vesayet kalıntıları, Paralel yapının Milletimize musallat olan tüm musibetlerin tasfiye edilmesinin kaynağıdır.

Yeni Türkiye yolunda atılacak adımların, gerçekleştirilecek mimarinin meşruiyet kaynağıdır.

2015 seçimlerine hazırlandığımız bu dönemde aziz Milletimizden yeniden güç alacak partimizin ve teşkilatlarımızın tazelenme, yenilenme, kuvvet kazanma iradesinin kaynağıdır.

Gerçekleştirilecek olan 5. Olağan kongre takvimi 15 Eylül 2014 tarihinde başladı ve 22 Şubat 2014 tarihinde İl kongresinin sonuçlanması ile tamamlanacaktır. İl Kongrelerinin sonuçlanması ile büyük kongreden önceki süreç tamamlanmış olacaktır.

Kongre sürecimizin ilk ve en önemli aşaması köy ve mahalle delege seçimleridir. Buralarda toplamda 5 sandık kurulacak ve Delege seçimleri yapılacaktır.

Daha sonra Kongre takvimine uygun olarak 1 Kasım ilâ 31 Aralık 2014 tarihleri arasında İlçe kongreleri ve 22 Kasım 2014 ilâ 22 Şubat 2015 tarihleri arasında da İl Kongreleri gerçekleşecektir” dedi.

ADAY OLUP OLMAYACAĞIMI PARTİM KARAR VERECEK

Toplantının ardından isminin Milletvekili adaylığı da gündem de olan İlçe Başkanı Ali Hadim, yeniden aday olacak mısınız? sorusuna “Partimizde yönetim kurulumuz, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları teşkilatımız, en önemlisi de delegelerimiz var. 18 Ekim’de delege seçimleri yapılacak. Delege seçimleri yapılsın ve ardından parti teşkilatımız yeniden aday olup olmamam konusunda ne karar verirse, bizde ona göre aday olup olmayacağımızı açıklayacağız” dedi.

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem’de burada yaptığı konuşmasında, “Önümüzde resmi olarak Kongre süreci başladı. 18 Ekim de delege seçimleri var. İl Teşkilatı ve Genel merkezimizin uygun gördüğü bir takvim de de İlçe Kongresi yapılacak. Bu demokratik bir ortamda çalışmadır. Önümüzdeki günlerde yol haritası demokratik bir şekilde sürecek. Bu kongrenin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Üç yerel seçimde 2 kez Belediye başkanlığını kazanan ve her seçimde İzmir’e en üste yakın Ak Parti oyunu alan bu teşkilatımız her kademesi ile en uçtaki vatandaştan en yakındaki vatandaşa kadar yanlarına giderek çalışan teşkilat mensuplarına teşekkür etmeden geçemeyeceğimizi belirtmek isterim. Teşekkürü her zaman fazlasıyla hak ettiler. Bundan sonra da hizmetlerinin daim olmasını diliyorum. Kongre süreci var, bu süreçte yeniden aday olup olmayacağının kararı başkanımızın kendisine aittir” dedi.

 

 NAZİF HARUPÇU

 

 

 

Editör: Haber Merkezi