Ödemiş Belediyesi Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi bünyesinde hazırlanan Yunan Ordusu Anadolu’da konulu tematik sergi, Kuşadası’nda yerli ve yabancı turistlere kapılarını açıyor.

Yunan Ordusu’nun Anadolu’daki günlerini anımsatan sergi, belediyeler arası işbirliği çalışmaları kapsamında, Ödemiş’ten sonra Balıkesir, Bergama, Burhaniye, Uşak ve Denizli’de açıldı. Üniversitelerin de desteği ile organize edilen sergiler vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

11 Ocak Cumartesi günü Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi’nde açılacak olan sergide ilk kez bir Efsun askeri ayakkabısı da yer alacak. Ülkemizde ilk kez sergilenecek bu ayakkabı, serginin en önemli objeleri arasında yer almaktadır. 10 gün boyunca açık kalacak olan sergide ayrıca; Ödemişli Tevfik Fikret Serter’in Türk Ordularının İzmir'i kurtardığı 9 Eylül 1922 günü Mimar Kemalettin Caddesi’ndeki Manifaturacılar Çarşısının girişine astığı elde dikilmiş olan Türk Bayrağı, Yunan Ordusu’nun Anadolu’da bıraktığı savaş araç gereçleri, İzmir’in işgalini betimleyen İtalyan ressam Vittorio Pissani’ye ait tablolar, Ödemişli Rum ailelere ait kolye ucu, yüzük, kemer gibi ziynet eşyaları gibi çok sayıda obje ve belgeler yer almaktadır.

 

 

Editör: Haber Merkezi