Ödemiş’e kültürel, sanatsal, ekonomik gelişimine katkı sağlayacak projeleri uygulayacağını belirten Ödemiş Belediye Başkanı A. Mahmut Badem, bölgede bir üniversite ya da yüksekokul açılması için girişimlerini sürdürüyor.

Geçtiğimiz günlerde Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ile görüşmeler yapan Başkan Mahmut Badem, 21 Mayıs Çarşamba günü İzmir Katip Çelebi Üniversitesi yetkilileri ile görüşme yaptı. Katip Çelebi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Saffet Köse,  Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Turan Gökçe, ilçe Kaymakamı Abdullah Dölek ve ilçe müftüsü Mustafa Bilgiç’in de katılımıyla Birgi mahallesinde incelemelerde bulunan ekip, Birgi merkezli bir yüksekokul açılması konusunda görüşmeler yaptı.

İMAMI BİRGİVİ KÜLTÜR SANAT MERKEZİ

Yer konusunda değerlendirmeler yapıldığını belirten Başkan Mahmut Badem, “Tarihi zenginlikleri açısından ve inanç turizminin yoğun bir şekilde yaşandığı Birgi mahallesinde restorasyon bölümünün açılması kentimizin gelişimine de katkı sağlayacaktır. Konuyla ilgili Derviş Ağa Medresesi ve İmamı Birgivi’de incelemeler yaptık. İmamı Birgivi Kültür Sanat Merkezi açılması konusunda mutabakata varıldı. Amacımız bölgemizde bir fakülte ya da yüksekokulun açılmasıdır ” dedi. 

Editör: Haber Merkezi