HABER: Dilek Kart

Tire’deki tüm ilkokul, ortaokul ve liseler arasında düzenlenen ve iki gün süren turnuva, Tire Özel Bilgi Koleji Yemekhanesinde yapıldı. Turnuvaya müracaat eden ilkokullardan, ortaokullardan ve liselerden 3’er öğrenci katıldı. Turnuvada bireysel dereceye giren öğrencilere madalya, okul puanında dereceye girenlere de plaket verilecek.

Türkiye Satranç Federasyonu Tire İlçe Temsilcisi Turhan Köse, “Tire Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü görevine yeni başlayan Mustafa Koca Beye teşekkür ediyorum. Bir zekâ sporu olan satranca önem verdiği için, ikinci dönemin başından beri beklediğimiz turnuvayı göreve gelir gelmez başlattı. İki yıldır Tire şartlarında düzenlediğimiz turnuvayı önümüzdeki yıl daha profesyonel bir şekilde yapmayı planlıyoruz. Bu konuda destek olacak olan yetkililere şimdiden teşekkür ediyorum” dedi.

TURNUVA YAPILMAZSA GEREKEN ÖNEM VERİLMİYOR

Turnuva Başhakemi Ali İhsan Küçet, “Okullarda satranç dersleri ve egzersiz çalışmaları yapılıyor. Ama ilçe turnuvası yapılmazsa gereken önem verilmiyor. Bizim amacımız gençlerin zararlı alışkanlıklardan uzak kalmasını ve boş vakitlerini verimli geçirmesini sağlamak. Turnuvaya emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlere özellikle uyumlu çalıştığımız hakemler, Kerim Demir, Uğur Karayel, İlhan Arık, Hayri Mutlu Beylere ve Satranç Federasyonu Tire Temsilcisi Turhan Köse Beye teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca iki gün bize ev sahipliği yapan, öğle yemeği veren, ikramlarda bulunan Özel Bilgi Koleji idaresine de teşekkür ediyorum” dedi.

EVSAHİPLİĞİ YAPMAKTAN MUTLU OLDUK            

Tire Özel Bilgi Koleji Müdürü İsmail Özgüç, “Satranç turnuvası Tire finallerine ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduk. Elimizden geldiği kadar tüm sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere destek olmak istiyoruz. Önce dereceye giren öğrencileri ve onları yetiştirenleri, sonra da turnuvaya emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” dedi.

İŞTE ŞAMPİYONLAR

Turnuva sonuçları şöyle oldu, Lise bireysel sıralamasında birinci Endüstri Meslek Lisesi’nden Mehmet Erutku, ikinci Anadolu Öğretmen Lisesi’nden Faruk Taşkıran, üçüncü Anadolu Öğretmen Lisesi’nden Tayfun Beyazıt oldu. Lise okul sıralamasında birinci Endüstri Meslek Lisesi, İkinci Anadolu Öğretmen Lisesi, üçüncü Ş.A.İ.K. Anadolu Lisesi oldu. Ortaokul turnuvası bireysel sıralamasında, birinci Özel Bilgi Koleji’nden Muhammed Ali Cengiz, ikinci Kurtuluş Ortaokulu’ndan Yiğit Oğuz, üçüncü Kurtuluş Ortaokulu’ndan Tayfun Beyazıt oldu. Ortaokul turnuvası okul sıralamasında, birinci Kurtuluş Ortaokulu, İkinci Özel Bilgi Koleji, üçüncü TOKİ Şehit Mehmet Çağlar Bölük Ortaokulu oldu. İlkokul turnuvası bireysel sıralamasında birinci Rasih Kirazoğlu İlkokulu’ndan Ahmet Özfırat,  ikinci Rasih Kirazoğlu İlkokulu’ndan Furkan Özateş, üçüncü Rasih Kirazoğlu İlkokulu’ndan Sude Belik oldu.

İlkokul turnuvası okul sıralamasında, birinci Rasih Kirazoğlu İlkokulu, ikinci Kurtuluş İlkokulu, üçüncü Özel Bilgi Koleji oldu.

Editör: Haber Merkezi