Kent kültürünü ve tarihi korumak, gelecek nesillere aktarmak amacıyla Ödemiş’te kurulan Yıldız Kent Müzesi, bir taraftan “Kore Gazileri” sergisi hazırlıklarını sürdürürken bir taraftan da “Sinema Odası” için Ödemiş’teki eski sinema işletmecileri ile görüşmeler yapıyor.

1960’lı yıllarda Ödemiş’te altı yazlık ve üç kışlık olmak üzere beş sinema bulunuyordu. Bunlar, İyi Sinema, Özler Sineması, Renk Sineması, Büyük Sinema, Şehir Sineması ve Zafer Sineması’ydı. Her akşam çeşitli filmlerin gösterildiği sinemalarda binlerce kişi de film izlerdi.

ESKİ SİNEMALAR GÖRÜŞÜLDÜ

Önümüzdeki günlerde Yıldız Kent Müzesi’nde açılması planlanan “Sinema Odası” için birçok eski sinema makinesi, ışık, projeksiyon malzemesi, eski filmler, posterler toplandı ve odanın dizayn çalışmalarına başlandı. Hazırlık çalışmaları kapsamında ilçedeki eski sinema işletmecilerinden Şefik Dosdoğru ve Hasan Dirikan ile de röportajlar yapıldı. Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin ve Müze Müdürü Prof. Dr. Engin Berber ile sohbet şeklinde yapılan görüşmede, Ödemişlilerin sinemaya olan ilgisi, sinema işletmeciliği ve eski sinemalar hakkında konuşuldu.

 

Editör: Haber Merkezi