Ödemişte Cumartesi, Salı, Perşembe günleri kentin farklı yerlerinde kurulan semt pazarlarında sonbaharın gelmesi ve ev hanımları tarafından kışlık hazırlıkların son hızıyla devam edilmesi alışverişiler de hareketlendirdi.

Kış sofralarının aranılan lezzetleri arasında yer alan Turşuluk malzemeleri Ödemiş Cumartesi pazarında görücüye çıkarak alıcılarıyla buluştu. Turşuluk salatalıklar boyutlarına göre 2-2.50- TL den Turşuluk yeşil domatesler ise 1TL satışa sunuluyor.

Ödemiş Yenice köyde yetiştirdiği turşuluk salatalıkları Ödemiş Cumartesi Pazarında alıcılarıyla buluşturan Üretici İsmail Akyüz “Salatalıkları Yenice köyde bulunan tarlamda yetiştirmekteyim. Turşuluk salatalık fiyatları piyasada 2,5 ila 2TL arasında değişiyor. Bu sene salatalık üreticinin yüzünü güldürdü. Hastalık yönünden de bu sene salatalıkta herhangi bir hastalığa rastlamadık.”

Pazarda Turşuluk domates satışı yapan Gülser Çelikkol Turşu yapımı hakkında bilgilerini gazetemizle paylaştı. Çelikol “Sirke ve sirke ruhu ile kaynatıp beklettiğimiz suyu karıştırıyoruz. İçine konulmak üzere turşuluk malzemelerimizi ayıklayıp temizledikten sonra küçük parçalar haline getiriyoruz. Turşu bidonun içine atığımız nohut ve sarımsakların üzerine turşuluk malzemelerimizi ekleyip suyu ekliyoruz.6 kaşık tuz ilave edip turşuyu 10-15 gün hazır olması için bekletiyoruz.”

 HABER: AYŞE AKYÜZ

Editör: Haber Merkezi