HABER: GAMZE ONAN


Türkiye genelinde dün sabah saat 10.36’da meydana gelen ve akşam saatlerine kadar süren elektrik kesintisi tüm yurtta olduğu gibi Ödemiş’te de birçok esnafın iş ve maddiyat kaybına neden oldu.

Sanayi bölgesinde işlerini tamamen elektrik ile yapmakta olan esnaflar kesintinin işlerine engel olduğunu belirttiler. Gün boyunca gelen müşterileri geri çevirmek zorunda kaldıklarını da belirten sanayi esnafı parça işiyle uğraşan esnafın şase numaralarını bilgisayardan okutamadıkları ve fiyatlarını belirleyemedikleri için satış yapamadıklarını da eklediler. Özen Renault servisinde ise bakım için vince çıkartılmış bir aracın saatlerce indirilemediği gözlendi.

Konuyla ilgili hem iş anlamında hem de maddi anlamda zarara uğradıklarını belirten Tornacı Volkan Ünal; “Sanayi bugün bitmiş durumda. Oturup beklemekten başka bir şey yapamıyoruz. Elimizdeki bütün işler yarım kaldı. Bu bize hem iş kaybettiriyor hem de maddi anlamda zarara uğratıyor. Söz vermiş olduğumuz işleri yerine getiremiyoruz. Esnaflar olarak mağduruz.”

Çarşı esnafı da mağdur

Meydana gelen elektrik kesintisinden çarşı esnafı da olumsuz etkilendi. Jenaratörü olmayan mekanların iş yapmadığı gözlenirken jenaratör olan mekanlar günü kurtardılar.

Jenaratör olmasa halimiz kesat diyen ulus et lokantası yetkilisi Rıza Kırtepe; “Bugün yaptığımız işi jenaratöre borçluyuz. Jenaratör olmasa işlerimiz iyice durgun olurdu, mekanı karanlık gören kimse içeri girmezdi. Üniversite öğrencileri buraya geliyor yemek yiyorlar, aynı zamanda telefonlarını şarj ediyorlar. Aileleriyle iletişime geçmeleri gerek onlardan ayrı yaşıyorlar bizde bu konuda onlara yardımcı oluyoruz.”

Elektrik gelmezse mağduriyetim 2-3 milyar diyen Halep Pastanesi yetkilisi Onur Coşar; “Eğer bugün elektrik gelmezse ben pastalarımı çöpe atmak zorunda kalacağım. Bunun yanında dondurmalarım eriyecek yada jenaratörü sabaha kadar çalıştırıp 1000 lira benzin yakacağım. Bu durumda müşterilerimize nasıl hizmet vereceğiz üretim durdu. Sadece ben değil diğer esnaflarımız da mağdur durumda.”

 

Editör: Haber Merkezi