İzmir Ticaret Borsası’nda düzenlenen toplantıya, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, deniz Ticaret Borsası İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli, Bergama, Aliağa, Tire, Menemen, Torbalı, Bayındır, Selçuk ve Ödemiş Ticaret Odaları katıldı.

Toplantıda 20 gündem maddesi değerlendirildi. Açılış ve sunuşların ardından geçmiş toplantı tutanakları hakkında açıklamalar yapıldı. Açıklamaların ardından gündem maddelerine geçildi.  Torbalı Ticaret Odası, Torbalı’da mesleki eğitim eksiklikleri konusunun görüşülüp ihtiyaç olan yatırımların gündeme getirilmesini ve Torbalı Ticaret Odası tarafından yapılan hizmet binası bünyesindeki 350 kişilik kongre merkezi için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından destek istedi.

MENEMEN’E SANAYİ SİTESİ KURULMASI İSTENİYOR

Foça-Midilli arası hızlı feribot hattının açılmasını isteyen Menemen Ticaret Odası, foça Belediyesi, Menemen Ticaret Odası ve Türkiye Otelciler Birliği öncülüğünde Foça Tatil Köyü’nün turizme kazandırılması, Menemen’e kültür ve misyonu açısından yüksekokul veya bir üniversite kazandırılması, Menemen’de kobiler için bir sanayi sitesinin Menemen Ticaret Odası öncülüğünde kurulması ve kurulacak sanayi sitesinin yerinin belirlenmesi taleplerinde bulundu.

Toplantıya katılan Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi de limanlar kenti İzmir’in sorunları ve lojistik merkezlerle entegrasyonu ile bölgedeki deniz turizmi ile ilgili gelişmelerin değerlendirilmesini istedi. Daha sonra Ödemiş Ticaret Borsası, Ödemiş’in Gölcük yaylasında madencilerin altın çıkarmak için yaratacağı doğa tahribatının önüne geçilmesini istedi.

TİRE’NİN 4 ÖNEMLİ KONUSU ORTAK İMZAYA ALINDI

Toplantıda konuşan Tire Ticaret Odası, Tire’de Veteriner Hekimlik Fakültesi açılması, Tire Organize sanayi bölgesi içerisinde gümrükleme sahası, İzmir-aydın otobanından Tire’ye bağlantı yolu yapılması, Tire Organize Sanayi Bölgesi’nde kapsamlı Endüstri Meslek Lisesi açılması konularının değerlendirilmesini istedi.

Daha sonra konuşan Tire Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Çapkınoğlu, “İzmir ili ve ilçeleri yönetim kurulları ortak toplantısı 3 ya da 4 ayda bir yapılıyor. Tire Ticaret Odası olarak yapılan son toplantıda bünyemizde oluşturulan fikirleri, projeleri, talepleri ve sorunları ilgili kurum, kuruluş ya da bakanlıklara iletilmek üzere toplantıda sunduk. Toplantının ardından sunduğumuz ve ilçemiz için çok önemli olan 4 konu ilgili makama iletilmek üzere ortak imzaya sunuldu. Tire’de bir veterinerlik fakültesinin kurulmasını çok istiyor ve bu güne kadar da elimizden gelen tüm gayreti göstererek pek çok yerde konuyu dile getirdik. Rifat Hisarcıklıoğlu, YÖK Başkanından Ekim ayı içerisinde görüşmek üzere bir randevu alacaklarını ve bizimle birlikte YÖK başkanı ile görüşmede bulunacağını söyledi. İnanıyorum ki ilçemize fakülte müjdesini getireceğiz” dedi.

TOSBİ’DE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ KURULMASINA YÖNELİK GİRİŞİM

Tire Organize Sanayi Bölgesi’ne yapılan ve alt yapısı tamamlanan gümrükleme sahasının halen aktif olmadığını dile getiren Çapkınoğlu, “Gümrükleme sahasının üst yapı eksiklikleri var. Bu konunun da Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na iletilerek kısa sürede çözüme kavuşacağına inanıyoruz. İzmir-Aydın otobanından Tire Taştepe Mevkii’ne yapılmasını talep ettiğimiz yol sadece 30 km. 30 km’lik bu bağlantı yolu çok fayda sağlayacak. Tire – Torbalı arasındaki trafik yoğunluğu azalacak. Hem zaman açısından hem de ticari açıdan pek çok fayda sağlayacak olan bu yolun da ilgili bakanlık tarafından kısa sürede plana alınacağını düşünüyoruz. Ve yine TOSBİ’de yapılmasını istediğimiz kapsamlı endüstri meslek lisesi için TOSBİ’de arsa ayrılmış durumda. Sadece devlet desteği ile bina tesis edilerek öğrencilerimiz daha iyi eğitim alacak ve bölgedeki sanayi kuruluşları da kalifiye eleman ihtiyacı sorununu çözecek” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi