2013 seçim yatırımı olarak Ödemiş’e yapılan Et Entegre Tesisleri Ekim ayında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun katılımıyla düzenlenen törenle temelleri atılmıştı.
 

Ödemiş’te Büyükşehir yasasının çıkmasının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devredilecek olan Otogar, Hal, Et Entegre Tesislerinin yapımı için Ödemiş Belediyesi tarafından projelere harcama yapıldı.

2014 seçimlerinden sonra İzmir Büyükşehir Belediyesine devrolacak bu tesislerin, seçim yatırımı için son 6 ayda yapımına başlanması ve göz göre göre Ödemiş Belediyesi bütçesinden para harcanması tartışmalara sebep olmuştu.

Mevcut Belediye Başkanı Bekir Keskin ve ekibi tarafından proje kazandırıldı olarak aktarılırken, diğer taraftan da devrolacak tesisler için Ödemiş Belediyesi kasasından boşa para harcanıldığı konusunda tepki gösterilmişti.

ET ENTEGRE TESİSİ TEMELİ ATILDI

Ödemiş Et Entegre tesislerinin temel atma töreni, Aziz Kocaoğlu’nun katılımı ile yapıldı. HABERİ linki

 www.yerelguc.com/gundem/et-entegre-tesisi-temeli-atildi-h4829.html

Seçim bitti O söz unutuldu 

Hatta Ödemiş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kocaağa, yerel seçimler öncesi Et Entegre Tesisleri’nin işletme hakkının Ödemiş Ziraat Odası Başkanlığı’na verilmesi ile ilgili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlundan söz almıştı.

Ödemiş Belediyesi Eski Belediye Başkanı Bekir Keskininde bulunduğu ziyarette İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun verdiği bu söz unutuldu mu?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile görüşen Ödemiş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kocaağa söz aldı. HABER linki
www.yerelguc.com/m/

Et Entegre Tesisleri için yasal süreç başlatılacak

“Ödemişlinin hakkı yeniyor”

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Et Entegre Tesislerini devralmak istemesi ile ilgili tartışmalar İzmir Büyükşehir Meclisinde tekrar alevlendi.

Mezbaha hizmetlerinin İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne devredildiği, bu hizmetin her iki belediye meclisince onanan ortak hizmet protokollü işler olduğu ve Ödemiş Belediyesi’nce toplam 4 milyon 625 bin 369 lira harcandığı kaydedildi.

Konuyla ilgili tartışmalar devam ederken Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, işçilerle yaptığı kahvaltılı toplantının ardından basın mensupları ile bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.

Badem, “Meclis kararının bir haftalık onama süreci var. Bu hafta meclis kararı onaylandığında Ödemiş Belediyesi olarak gerekli itirazımızı idari yargıya taşıyarak yapacağız. Büyükşehir Belediyesi’nin yasa gereği devraldığını açıkladığı Et Entegre Tesisi içinde bu bölgenin en büyük hayvan pazarı var. Hayvan pazarı ile Et Entegre aynı parselde bulunuyor. Et Entegre alınınca hayvan pazarını kapatmamız gerekiyor. Bu konu karşılıklı konuşularak çözülebilirdi. Bu şekilde oldu bittiye getirilmemeliydi.”

Başkan Badem, “12 aylık süreçte Büyükşehir ve İZSU bizden yaklaşık 13,5 milyon lira TL para kesti. Hayvan pazarı ve et entegre tesisleri seçim öncesinde birilerine mi verilecektir? Bu bizi düşündürüyor. Ödemiş Belediyesi olarak et entegre tesislerine 4 milyon 600 bin TL ödeme yaptık.

Et entegre tesisleri bizde olsaydı, Ödemiş Belediyesi olarak biz işletecektik. Bütün şehir yasası çıktıktan sonra bu projeler yapıldı ve Ödemiş Belediyesinin cebinden de bu dönemde 4 milyon 600 bin lira para çıktı.  Bu yasa 6 Aralık 2012 tarihinde çıktı. Bu yasa ile birlikte İle bağlı ilçelerin tamamı 2014 seçimleri öncesi İzmir'e bağlandı. Şimdi büyükşehir belediye başkanına soruyorum, geçtiğimiz yıl seçimleri siz alsaydınız, Et Entegre Tesislerini alır mıydınız? Seçimde başkanlar değişince şimdi geri alıyorsun. Madem geri alacaktın, Et Entegre Tesislerine Ödemiş Belediyesi olarak 4 milyon 600 bin lira para ödettin. Biz bu konuyla ilgili olarak 60 gün içerisinde yasal süreci başlatacağız." dedi. 

Suçlayacak bir şey bulamayanlar sadece dedikodu üretir

Başkan Badem Ödemiş Belediyesine yeni araç alındığı iddiaları ve Ödemiş Belediyesinin mevcut borçlarıyla ilgili olarak da açıklamalarda bulundu.

Başkan Badem “ Ödemiş Belediyesinin 2013 yılında yaptığı sözleşme gereği kontrol arabası tahsis edildi.

Bu aracın alınması bile dedikodu malzemesi yapılıyor. Neymiş efendim, Mahmut Badem kendine makam aracı alacakmış. Piyasaya borç varken, altımızda makam aracı var iken, bunu değiştirme gereği niye duyayım. Mahmut Badem kendine makam arabası almaz. Böyle bir araç alınacaksa bu Ödemiş Belediyesinin ihtiyaçlarını karşılayacak, iş makinaları, iş araçları alırız. Ödemiş Belediyesi olarak borçlarda ciddi miktarda ödeme yapıldı. İcraların önüne geçmeye çalışıyoruz. Dedikodu değil, iş üretiyoruz."

Editör: Haber Merkezi