HABER: AYŞE AKYÜZ


CHP’de Pazar günü yapılan ön seçimin ardından değerlendirmeler gelmeye devam ediyor. Uzun Yılar CHP’de yerel yönetimler Komisyon çalışmalarında görev alan Necati Uyar Pazar günü yapılan ön seçimde Ödemiş’e gelerek çalışmaları yakından takip etti. CHP’den milletvekili olarak kontenjan adayı gösterilen Uyar yapılan ön seçimle ilgili olarak Yerelgüç gazetesinin sorularını yanıtladı.

Necati Uyar aslen Ödemiş Bademli doğumlu olduğunu belirterek şöyle konuştu. Uyar “1963 yılında İzmir’in Ödemiş ilçesi Bademli Mahallesinde dünyaya geldim. ilk orta ve yüksek öğrenimimi İzmir’de tamamladım. İzmir Çınarlı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Elektronik Bölümünden 1980 yılında, 1980 yılında başladığı Dokuz Eylül Üniversitesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nden ise 1985 yılında mezun oldum. İşim nedeniyle Ankara’da yaşıyorum.4 yıldır Ankara şehir Plancıları başkanı olarak görev yapıyorum. Bunun yanında CHP genel merkezinde gönüllülük esasına dayanarak çalışmalara katılıyorum. CHP Milletvekili olarak ilk kez aday adayı olarak kontenjandan başvuruda bulundum. AKP’nin talan projeleriyle bağlı bulunduğum meslek odasında mücadele ediyorum.7 Haziran seçimlerinin ve bu dönemin Türkiye’de büyük bir farklılık yaratacağını düşünüyorum. Kemal Kılıçdaroğlu CHP’nin genel başkanı olarak doğru olanı yaptı. Bunula birlikte Türkiye’de ön seçimle genel seçimlere giden ilk genel başkan oldu. Bu 7 Haziran seçimlerine atılmış önemli bir adım ve kendine duyulan güvenin tanımıdır. Üyelerimiz yapılan ön seçimde genel başkanına sahip çıkmıştır. Bu durumun 2.bölge açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. Milletvekili sayısını artıracaktır. Diğer taraftan uzun yıllar sonra Ödemiş’in milletvekilinin başbakan olmasını umut ediyorum. Şükrü Saraçoğlu’ndan sonra Ödemiş’in yeni bir Başbakan çıkaracağı kanaatindeyim.”

Yapılan önseçimle ilgili olarak bir değerlendirmede bulunan Necati Uyar “Ön seçim çok güzel geçti. Ön seçim partimize bir canlılık getirdi.7 Haziran seçimlerinde CHP İktidar Kemal Kılıçdaroğlu ’da başbakan olacaktır.” Temayül yoklaması ve ön seçimi değerlendirmede bulunan uyar ikisinin birbiriyle karşılaştırılamayacağını ve birbirinden farlı olduklarını belirterek şöyle dedi. Uyar ; “Temayül yoklaması kandırmaca bir sistemdir. Kendi parti üyesinin gazını almaktır. Önseçim ise hakim gözetiminde doğrudan üyenin söz sahibi olması demektir. Temayül yoklaması ile ön seçimin arasında çok fark var ,ikisini karşılaştırmanın doğru olmadığını düşünüyorum.”

Editör: Haber Merkezi