Geceye Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Selami Sönmez ve Yönetim kurullu üyeleri, İzmir CHP İl Başkan Yardımcısı Ülkümen Rodoplu, Bayındır CHP İlçe Başkanı Ali Fuat Özbuldan, Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli ve eşi Nuray Sesli, Belediye Meclis Üyesi Veli Uludağ, ADD Bayındır Şube Başkanı Semra Aybey, Bayındır CHP Kadın Kolları ve Gençlik Kolları, Ödemiş CHP İlçe Başkanı Mehmet Birlik, Eski CHP İlçe Başkanları Emin Öztürk, Hikmet Güriş ve Ödemiş Eski Belediye Başkanı Mehmet Eriş,  Birgi Eski Belediye Başkanı Cumhur Şener, Eski Ovakent Belediye Başkanı Ali Demirel, Ödemiş Belediyesi CHP Belediye Meclis üyeleri, Eski İl genel Meclis üyesi Necati Tatlı ve çok sayıda davetli katıldı.

“Ata evlerine destekleyenlere teşekkür ediyoruz”

Gecede saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, Ödemiş Atatürkçü Düşünce Derneği Gençlik Kolları Başkanı Mert Reşat Sarkun açılış konuşmasını yaptı. Gecenin sunuculuğunu ADD gençlik kolları üyeleri Erkan Kaya ve Yasemin Yancı üstlendi. Ardından ADD Ödemiş Şube Başkanı Selami Sönmez günü anlam ve önemini belirten konuşmasını gerçekleştirdi. Başkan Sönmez “Ödemiş Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından bu yıl ikinci kez Ata öğrenci konuk evlerinde öğrencilere kucak açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ata öğrenci konuk evlerine, desteklerini esirgemeyen tüm Atatürkçü dostlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.”

“Atatürk heykellerinin yakılması Kabul edilir gibi değil “

Son dönemde Atatürk büstlerine yapılan saldırıları kınayan sönmez “Varlığımızı borçlu olduğumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün heykel, büst ve anıtlarına internet üzerinden karalamaya yönelik saldırılar günlerdir devam etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün heykellerine yapılan saldırılar kabul edilebilir değildir. Ülkenin her tarafından gelen şehit haberleri, saldırı haberleri, ayaklanmalar, asker ve polise karşı yapılan saldırıları ve Atatürk Heykellerine yapılan saldırıları şiddetle kınıyor, şehit edilen asker ve polislerimizin acılı ailelerine de Allahtan rahmet ve sabırlar diliyorum.”

Selami Sönmez’in ardından Ödemiş Anadolu Gençlik Derneği tarafından efe oyunu gösterisi izleyenlerden büyük beğeni ve alkış aldı. Gösterinin ardından geceye katılanlara ADD Başkanı Selami Sönmez ve Yönetim kurullu üyeleri Zülal Karatüfek, Ömer İtak tarafından teşekkür edildi. Gelişim Müzik grubu tarafından seslendirilen parçalara davetliler ayakta alkışlayarak katıldılar.

Müziğin ardından Ödemiş İlk Kurşun Efelerini Anma ve Yaşatma Derneği efesi Kudret Yeşilova tarafından Ödemiş efe oyunu gösterisi sunuldu. Ödemiş Atatürkçü Düşünce derneğine katkıda bulunan Mustafa Aydın, Turan Dumanlılar, Sevinç Onar, Bülent Eker, Ruhi Şenöz plaket verildi.

Gecede Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli ve eşi Nuray Sesli’nin 25.Evlilik Yıldönümlerini ADD Ödemiş Şubesi tarafından bir pasta kesilerek kutlandı. Eski Birgi Belediye Başkanı Cumhur Şener’inde doğum günü pasta kesilerek kutlandı. Başkan Ufuk Sesli “bu akşam bize büyük bir sürpriz oldu. Biz çeyrek aşırı devirdik. ADD yönetimine teşekkür ediyorum.”

Birgi Eski Belediye Başkanı Cumhur Şener “ADD yönetimine ve Başkan Selami Sönmez’e bu mutlu gecede beni unutmadıkları için teşekkür ediyorum.”

Gece çalınan müzik eşliğinde devam etti. Çalınan müzik eşliğinde coşan Cumhuriyetçiler “Mustafa Kemal’in askerleriyiz sloganı ile salonu coşturdular. Gece geç saatlere kadar devam etti.

 

 

  

HABER: AYŞE AKYÜZ 

Editör: Haber Merkezi