HABER: AYŞE AKYÜZ


İzmir Büyükşehir Yangın ve Acil Şube Müdürü, Bülent Tosun Tire, Ödemiş, Beydağ ve Kiraz ilçelerindeki itfaiyecileri yıldırım baskınla denetledi. Sessiz sedasız şoförü ile birlikte Ödemiş’e gelen Tosun,  İtfaiyecileri deneme yeri olarak Ödemiş Talatpaşa Caddesinde Balcı Sigortacılık önünü seçti. Bir vatandaşı gibi, kendini tanıtmadan telefonla itfaiyeyi aradı ve adres göstererek iş yerinin üzerindeki 2. Kattan yoğun dumanların geldiği ihbarında bulundu.

Daha sonra, aynı ihbarı işyeri çalışanlarından Mustafa Balcı’ya yapmasını rica etti. Balcı’da ayni ifadelerle iş yerinin 2. Katında yoğun dumanların çıktığını itfaiyeye iletti. Sonra dakika tutulup itfaiyenin gelmesi beklendi.

İtfaiye 3 dakika sonra, sirenlerini çala çalı Balcı Sigortacılık önünde durdu. Acele araçtan inen itfaiye erleri ortalıkta bir duman görmeyince şaşırdılar.  Daha sonra, Yangın ve acil işletmeler şube müdürü Bülent Tosun, kendini tanıtarak, bunun bir deneme olduğunu, bu denemelerin sık sık yapılarak, itfaiyenin olay yerine ne kadar sürede geldiğini öğrenmek için böyle bir uygulama yaptıklarını açıklaması itfaiyecileri rahatlattı.

Tosun, 3 dakikada olay yerine gelen Ödemişli itfaiyecileri kutladı. Daha sonra itfaiye binasına geçerek itfaiye binasının eksiklerini tespit etti.  Buradan Beydağ ve Kiraz ilçelerine geçerek oralardaki itfaiyecilerimde ayni şekilde denetleneceğini belirtti.

Editör: Haber Merkezi