GELİN HEP BERABER ÖMÜR’Ü SAĞLIĞINA KAVUŞTURALIM

ÖMÜR’E DESTEK YAĞIYOR

ÖMÜR’ÜN SAĞLIĞINA KAVUŞMASI İÇİN DÜZENLENEN KERMESTE 6.700 LİRA TOPLANDI

AÇILAN BANKA HESABINDA İSE 2500 LİRA BİRİKTİ

60 BİN LİRA PARA TOPLANIRSA ÖMÜR SAĞLIĞINA KAVUŞACAK

Ödemiş Anadolu Lisesi 9. Sınıf öğrencisi Ömür Aldemir’in (15) tıp dilinde skolyoz hastalığı olarak bilinen Çift omurilikli olması nedeniyle ameliyat olması gerekiyor. Adına açılan Banka hesap numarasında 2500 lira para biriken Ömür Aldemir için, Ödemiş Zihinsel Engelsiz Yarınlar Derneği Başkanı Serpil Aksoy Baştürk, Ödemiş Devlet Hastanesi Nöroloji uzmanı Op. Dr. Tarkan Kızartıcı ve ADD Başkanı Selami Sönmez’in başlattığı kampanyaya, kendi eğitim gördüğü okuldan da öğrenciler destek olmak amacıyla kermes düzenlediler.

Bu kermese aynı zamanda Özel Birgivi Koleji, Cumhuriyet Ortaokulu da destek vererek onlarda kendi okullarında kermes düzenlediler.Üç okulda düzenlenen kermesten toplam 6.700 lira gelir elde edilirken,Adına açılan banka hesabında da 2.500 lira para biriktiği babası tarafından ifade edildi.

Ödemiş Anadolu Lisesi Müdürü Erdal Görken şunları söyledi,“Kız öğrencimiz Ömür Aldemir çift omurilik hastası. Ödemiş Devlet Hastanesinde Nöroloji uzmanı Op. Dr. Tarkan Kızartıcı tarafından tedavisinin devamı için İzmir’e gönderildi. İzmir’de özel bir hastanede Beyin, Omurilik, Sinir cerrahi uzmanı Prof. Dr. Mehmet Zileli tarafından 13 Ağustos 2014 tarihinde hazırlanan rapor doğrultusunda 2 ameliyat yapılması planlandı. Skolyoz’un düzeltilmesi ve omuriliğin serbestleştirilmesi adına toplam 40-60 bin lira ameliyat masrafı gideceği belirtildi. Bizde Okullar eğitim ve öğretime başladıktan sonra, Bu öğrencimizi sağlığına kavuşması için kampanya başlattık. Bu çerçevede Bankada hesap numarası açıldı ve okul olarak kermes düzenledik.

Özel Birgivi Koleji ve Cumhuriyet Ortaokulu da kermes düzenleyerek bize destek verdiler. Özel Dünya Koleji Okul Aile Birliği de önümüzdeki günlerde kermes düzenleyecek. Destek veren herkese şimdiden teşekkür ediyorum. Okuldaki arkadaşları da geçtiğimiz gün, Ödemiş’e bağlı Emirli mahallesinde 500 lira bağış toplamışlar.Ödemiş Sağlık Grup Başkanı Dr. İbrahim Telliel’de şunları söyledi,

“Öğrencimize özel flim çekilmesi gerekiyordu bu filim için doktoru farklı bir filim çekilmesi konusunda talepte bulununca, Ödemiş Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma fonundan filmin çekilmesi için destek sağladık. Bu ameliyatı herkes yapamaz. Bu konunun uzmanı Prof. Dr. Mehmet Zileli İzmir’de ameliyatını gerçekleştirecek. Öğrenci için düzenlenen kampanyaların yanı sıra, Bizde Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma fonundan tekrar Kaymakamımız Başkanlığında toplandığımızda ne yapabiliriz bunu görüşeceğiz” dedi.

Diğer yandan Ödemiş Zihinsel Engelsiz Yarınlar Derneği Başkanı Serpil Aksoy Baştürk’te, “Doğuştan rahatsız olan öğrencimiz için düzenlenen kampanyalara destek veren herkese teşekkür ediyorum. 40-60 bin lira çok büyük paralar değil. Ödemişli hayırseverlerimiz ve iş adamlarımızın da Bu çocuğumuzun sağlığına kavuşması yönünde destek olmalarını bekliyoruz” dedi. 

NAZİF HARUPÇU

Editör: Haber Merkezi