HABER: YÜKSEL BALCI



Ödemiş’in tarihi Birgi Mahallesi’nin eski muhtarı Rıdvan Elma kurduğu Birgi Cast Ajans kanalıyla, Yeşil Deniz filmine 6000 eleman bulmayı başardı.

2009’dan 2014 yılına kadar Birgi Kurtgazi Mahallesi Muhtarlığını yapan Rıdvan Elma, bu kez Ajans temsilciliğine soyundu.

Evli ve 2 çocuk babası olan, 47 yaşındaki Elma, hayatından memnun. Eylülden itibaren, TRT’nin Birgi’de  “Yeşil Deniz” dizi filmini çevirmeye başlayarak Birgi’ye ekonomik yönden büyük katkılar sağlamaya başladı. Filmde rol alan as oyuncular Birgi’de ev kiralayarak Birgi’ye katkıda bulunurken, çok sayıda figüranda rol başına 30 TL’lik bir yardım almanın sevincini yaşıyorlar.

30 bölümden oluşan filmin 27 bölümlük kısmı tamamlandı.

Yönetmen Yahya Samancılar 2. Yönetmen Ali Demirel, yapımcı TFT yapım Avni Özgürel’in çalışmalarında başrolleri Burak Serdar Şanal, Öykü Çelik,  nalan Yavuz ,  Özgür Uslu Yelaldı ,Melis Babadağ, Mert Durak, Ali Barkın, Hatice Şendil adlarındaki ünlü sanatçılar paylaşırken, filmde Hicabi rolünde Emin Gürsoy, Belediye Başkanı rolünde de Renan Bilek yer aldı.

Muhtar devre

Yeşil Deniz filminin yörede ilgi görmesi üzerine, eski muhtar Rıdvan Elma harekete geçti ve Cumhuriyet meydanında 13 numaralı bir işyerini “Birgi Cast Ajans” olarak açtı. Filmde rol alabilmeleri için 0536 351 57 82 numaralı telefonuyla bölgedeki yetenekli gençleri kayıt etmeye başladı.

Muhtar Rıdvan Elma “Eylül ayının başlamasıyla Birgi’de bir hareketlilik göze çarptı. TRT’nin hazırladığı Yeşil Deniz filmi için eleman aranması ön plana geçti.  Muhtar Elma “ Ben hemen Birgi Cast Ajansı kurarak eleman teminine başladım. Şu ana kadar 6000’i geçkin kabiliyetli kişileri seçerek Yeşil Deniz yetkilileriyle buluşturdum ve buluşturmaya devam ediyorum. Filmin Birgi, Bozdağ, Kiraz, Bademli, Mescitli, Tire, Selçuk, Kaymakçı’ da çekilmesi bölgeye ekonomik yönden büyük bir canlılık getirmiştir. Bu arada filmde rol alanlara TRT tarafında 30 TL verilmesi de bu işin cazibesini artırmıştır. Yeşil Deniz filminin çalışmaları da hızla devam etmektedir”.

Editör: Haber Merkezi