HABER: GAMZE ONAN


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir'de milletvekili adaylarını üyelerin katılımıyla yapılacak önseçimle belirleyeceğini açıklaması, örgütte heyecan yarattı.

Küçük Menderes Havzası’nda aday adaylığını açıklayan isimler dışında aday olup olmayacağı konusunda sessizliğini koruyanlarda var. Milletvekili adayının ön seçimle belirleneceği açıklamasından sonra kulislerde konuşulan ve aday olup olmayacağı en çok merak edilen isimlerden biri de Ödemiş Eski Belediye Başkanı ve CHP Ödemiş Eski İlçe Başkanı Mehmet Eriş.

1999-2004 yıllarında Ödemiş Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Eriş 2004 yerel seçimlerini kaybetmesinin ardından siyasetten uzaklaşmadı. 2011 genel seçimlerinde milletvekili aday adayı oldu.  Örgütün ön seçim isteme talebine rağmen Genel Merkez tarafından yapılmaması sonucunda Eriş aday gösterilmedi.

2012 yılında CHP Ödemiş İlçe Başkanlığına aday olan Eriş, Hüseyin Kurt ve Mehmet Birlik’in aday olduğu kongrede delegelerin oy çoğunluğunu alarak başkan oldu. 2014 yerel seçimler öncesinde görevinden istifa etti. Belediye Başkan adayı adaylığı için istifa ettiği düşünülen Eriş, aday adayı olmadı.

2015 genel seçimler öncesinde CHP’nin ön seçimle adayları belirleme kararı, Mehmet Eriş ismini tekrar gündeme getirdi. Ön seçime giren isimler içerisinde şansının en yüksek olan iddialı kişilerin başında olacağı konuşuluyor. Sessizliğini koruyan Eriş’in, milletvekilliğine aday adaylığı için başvuruda bulunup bulunmayacağı merakla bekleniyor.

Eriş’e 2012 yılında ilçe başkanlığına aday iken her makama aday olduğu gerekçesiyle eleştirilerde de bulunulmuştu. Eriş, o dönemde “Evet, ailenin kıpırdak çocuğuyum. Arap atı gibiyim, koştukça daha da çok açılıyorum. Bu yüzden partime daha fazla yararlı olacağım için aday oldum. Bölgemizin ve Ödemiş’in birçok sorunları var. Bu sorunları İzmir’e, Ankara’ya taşımak için CHP öncü olarak diğer parti yönetimleri ile iş birliği yapıp, Ödemiş’in sorunları için birlikte yürüyüp çözümlerini birlikte sağlayacağız” açıklamasını yapmıştı.

Editör: Haber Merkezi