HABER: NAZİF HARUPÇU


Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polisler Dünya Koleji öğrencilerine bilişim suçları ile mücadele semineri düzenlendi. Seminerde öğrencilere internet ve telefon kullanımında bekleyen tehlikeler anlatıldı. Kişisel bilgilerin ve fotoğrafların kötü kişilerin eline geçebileceği, bu konuda dikkatli olmaları ve ailelerin çocuklarını internet ile tanıştırmadan önce mutlaka bilgilendirme yapmaları gerektiğinin önemi belirtildi.

Pazarlar Anadolu Lisesi Konferans salonunda Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmeni Berkan Sağlam tarafından öğrencilere İnternet’in Güvenli Kullanımı ve Sosyal Ağlar ile ilgili bilgiler verildi.

 Seminerde Polis Memuru Mehmet Kabakoz, “Günümüzde en yaygın bilgi ve iletişim araçlarından biri olan İnternet’in güvenli kullanımı önemli bir konu haline gelmiştir. İnternet’te ulaşılan her bilgi doğru değildir. Paylaşmak güzeldir fakat her bilgi herkesle paylaşılmamalıdır. Paylaştıklarınız sizi zor durumda bırakabilir. Sosyal paylaşım sitelerinde gereken gizlilik ayarları yapılmalıdır. Kişisel bilginiz sizindir. Paylaştığınız an hem sizin, hem de başkalarının olur. Tanımadığınız kişilerin arkadaşlık tekliflerini reddetmelisiniz. Şifreli işlemlerin yapıldığı sayfalarda güvenli işlem yollarının ve sitenin geçerli bir sertifikasının olduğundan emin olmalısınız. Güçlü şifreler oluşturun ve şifreleri paylaşmayın. Tanımadığınız e-posta linklerini tıklamamaya özen gösterin. Zararlı İnternet içeriklerinden korunmak için İnternet servis sağlayıcınızdan güvenli İnternet hizmetini talep edin. Gerekli durumlarda şikâyet hakkınızı kullanın” dedi.

Öğrencilerin ilgi ile takip ettikleri seminer sonunda karşılıklı soru ve cevaplarla sona erdi.

Editör: Haber Merkezi