Birgivi Koleji Orman Haftası münasebetiyle Anasınıfı,1 ve 2. Sınıf öğrencilerini fidan dikme etkinliğinde buluşturdu. Birgivi Koleji’ne fidan dikme etkinliğine Ödemiş Orman İşletme  Şefliği ve Kiraz Belediyesi de destek verirken Kiraz’da bulunan ağaçlandırma sahasına gruplar halinde gelen öğrencilere ilk olarak fidan dikimi anlatıldı. Ziraat Mühendisi Cennet kara’nın da katıldığı etkinlikte sahaya dağılan öğrenciler tecrübeli işçiler nezaretinde fidanları diktiler.

Ödemiş Birgivi Koleji Müdürü Adil Özçetin: ‘’ Yeşil alanların azaldığını betonlaşmanın çoğaldığını belirterek fidan dikme etkinliği için öğrencilerimiz ve öğretmenleriyle bir araya gelmekten mutluyuz. Yeşil alanların azalmasıyla çocukların oyun alanları kısıtlanıyor. Bu yüzden çocuklar içlerinde oluşan enerjiyi tam olarak atmadıkları için yaramazlık denilen kavram ortaya çıkıyor. Yeşil alanların azalması sadece çocuklar için değil biz yetişkinler içinde büyük bir sorun. Yoğun çalışma temposundan dolayı dinlenme alanı bulamıyoruz. Fidan dikmede iki amacımız var. Bunların birincisi çevreyi güzelleştirmek, çevreye bir ağaç kazandırmak, ikinci ve en önemlisi ise geleceğimiz olan çocuklara doğa bilinci ve ağaç sevgisi aşılamaktır.” dedi.

Katkılarından dolayı Kiraz Belediye Başkanı sayın Saliha Özçınar Şengül’e ve Ödemiş Orman İşletme  Şefliği’ne teşekkür eden Adil Özçetin Birgivi Koleji etkinliklerinin devam edeceğini belirtti.

Editör: Haber Merkezi