Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ülke çapında kutlanan ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ kapsamında Tire Mabetlerini Koruma, Onarma ve Hayırlı İşler Yapma Derneği, Tire’de görev yapan ve emekli din görevlileri için bir yemek düzenledi.

İstasyon alanındaki Belediye Hangar Çok Amaçlı Salonu’nda düzenlenen yemeğe yaklaşık 300 kişi katılırken, konuklar arasında Kaymakam Mehmet Usta, Ticaret Odası Başkanı ve aynı zamanda Tire Mabetlerini Koruma, Onarma ve Hayırlı İşler Yapma Derneği Başkanı Hüseyin Çapkınoğlu, Tire Müftüsü Salih Sağlam, Diyanet İşleri Tire Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Bozkurt, Tire Eski Müftüsü Giyasettin Bilici de yer aldı. Yemek sonrası Müftü Sağlam, Başkan Çapkınoğlu ve Kaymakam Usta kısa birer konuşma yaptı.

Müftü Sağlam, “GENÇ NÜFUS DİNİ DEĞERLERİ KORUMA DA ÇOK ÖNEMLİ”

Müftü Sağlam, ülke olarak en çok dikkat çeken noktalarımızdan birinin genç nüfusumuz olduğunu, bu durumun ülkemizi stratejik anlamda daha da önemli kıldığını belirtti. Genç nüfusun ülke, vatan, millet ve dini değerleri koruma anlamında en iyi şekilde yetiştirmenin çok önemli olduğunu belirten Sağlam, uyuşturucu, alkol ve sakıncalı internet kullanımı konularında azami şekilde korunması gerektiğini ifade etti. Müftü Sağlam, Camiler Haftası münasebetiyle bir kez daha yapımı durmuş olan Tire’nin yapımı süren yeni camisi İbni Melek Camiine destek istedi.

Dernek Başkanı Çapkınoğlu, “BİR YIL İÇİNDE TAMAMLANACAK”

Sonrasında söz alan Tire Ticaret Odası ve Tire Mabetleri Koruma, Onarma ve Hayırlı İşler Yapma Derneği başkanı Hüseyin Çapkınoğlu, konuşmasında yapımı 3 yıldır süren İbni Melek Cami için herkesin sunacağı katkılar ve son gayretlerle bir yıl içinde tamamlanacağını Allah’tan dilediklerini, hedeflerinin bu olduğunu belirtti. Çapkınoğlu, cami yapmaktan daha önemli olanın orasının dolmasını sağlamak olduğunu ve bu noktada din görevlilerine büyük iş düştüğünü, camilerin cemaatleri ile var olduklarını ifade etti.

Kaymakam Usta, “ÖNEMLİ OLAN BİRLİKTE ÇALIŞMAKTIR”

Daha sonra kürsüye davet edilen Kaymakam Mehmet Usta, “Bir kişi tek başına bir şey değildir. Önemli olan birlikte çalışmaktır. Hep birlikte çalışarak, ekip olarak her şeyin üstesinden geliriz. Camilerimizin dolması için gençlerimize ve çocuklarımıza İslamiyet’in meşru dairesinden çıkmadan en iyi şekilde yaklaşmak, onların camilerden kaçmasına engel olmamak için burada rahat olmalarını sağlamak önemlidir. Modern hayatın getirdiği yanlış ve kötü yönlerin gençlerimizden uzak durması için din görevlilerimizin teknolojiyi iyi bilip buralardaki boşlukları olumlu anlamda doldurup gençlere yardım etmesi gerekmekte” şeklinde konuşarak sözlerini tamamladı.

 

HABER: DİLEK AYVALI

Editör: Haber Merkezi