-Değirmen kafe Birgi mahallesinde açıldı

-Değirmen kafe kum üstünde kahve içmek isteyenlerin adresi olacak

 

Ödemiş'e bağlı Birgi mahallesinde, Birgi eski Belediyesince restorasyonu yaptırılan Derviş ağa medresesi tadilatının ardından Değirmen kafe olarak hizmete girdi.

Değirmen kafenin açılışına Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Ödemişli Ünlü Türkücü Bedia Akartürk, Birgi eski belediye başkaanları M. Hıfzı Karaaslanoğlu ve Cumhur Şener,

İş adamları ve Değirmen kafe işletmecisi Aylin Demir ile çok kalabalık davetli topluluğu katıldı.

Açılışta konuşan Belediye Başkanı Mahmut Badem, "Birgi beldemizin tarihi dokusuna uygun bir mekanın restore edilmesi sonucu burası halkın kullanımına sunulmuş ve ortaya keyifle kahvenizi içebileceğiniz ve dinlenebileceğiniz aile mekanı ortaya çıkmıştır. Gerek buranın yapılmasında katkı sağlayan eski Başkanımız Cumhur Şener ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Değirmen kafenin açılış kurdelasını Sanatçı Bedia Akartürk'te eşlik ederek, hayırlı olsun ve bol kazançlı olsun diyerek kurdelası kesildi.

Değirmen Kahve Sahibi Aylin Demir “ Burasının farklı bir kmekan olmasını istedik. ve özel kum üzerinde soğuk su ile pişirdiğimiz Türk Kahvesi müşterilerimiz tarafından keyifle tüketiliyor. Türk Kahvesi çeşitlerimiz arasında sakızlı Türk Kahvesi ve madden suyu ile pişirilen üzerine fındık, fıstık serpiştirerek servis ettiğimiz cilveli kahve bulunmaktadır. Kahve tutkunlarını bu eşsiz lezzetleri tatmak için Birgi’ye Derviş Ağa medresesinin tarih kokan atmosferine bekliyoruz”

şeklinde konuştu. Açılış sonrası konuklara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

 

NAZİF HARUPÇU

 

 

Editör: Haber Merkezi