Saracoğlu Konutları konusunda süregelmekte olan ihale kırımı ile ilgili tartışma ile ilgili Bekir Keskin kısa bir açıklama yaptı.

Eski Başkan Bekir keskin açıklamasında, “Önce kentsel dönüşüm kapsamında 200 dairelik toplu konut yapacaksın, hadi vazgeçtim 200 konuttan, 5 dairelik bir apartman yaptır; metrekaresi 2014 yılında Ödemiş koşullarında 542 liradan ucuz olsun ihale kırımı ne imiş, ondan sonra konuşalım.

Keşif hazırlamak belediyenin elinde, yüksek keşif hazırla, indirim yüksek olsun. Sonuçta metrekaresi kaç para ona bakar cebinden para çıkacak olan.

Sayın Badem’e bir hatırlatma yapayım; sakın EURO bazında ihaleye çıkma, Türkiye’de kurlar oynak. Ödemiş Arıtma Tesislerinde yaptığın gibi 9 milyon EURO’luk ihalede Belediyeden kur farkından 9,5 milyon lira fazla para çıkmasın.

İnşaatta bakılacak olan metrekare maliyetidir. Benzin alırken litre, kumaş alırken metre, karayolu kilometre, domates kilo, yumurta tane, tarlada patates ton hesabıyla ölçüldüğü gibi konut inşaat maliyeti de metrekare ile ölçülür. Daha önce söylemiştim; eline verilen kâğıdı okurken, bir de mühendis olarak ölçüp biçmek, ondan sonra okumak gerek diye.

Sayın, Badem kendisi maliyet hesabı yapamıyorsa, ben gönderivereyim, sonuçta çabamız Ödemiş’in iyiliği, güzelliği için.

Sayın, Badem enerjisini Ödemiş’in geleceği için harcasın. Saracoğlu Konutları ihale indirimi ona ekmek kazandırmaz, başka kapı açsın” dedi.

Editör: Haber Merkezi