HABER: DİLEK AYVALI



AK Parti
 İzmir 2. Bölge 1. sıra Milletvekili adayı Mustafa İbrahim Turhan ve İzmir 2. Bölge milletvekili adayı Bilal Kırkpınar, Ak Parti Tire İlçe Teşkilatı’nda partinin yöneticileri ve Tireliler ile bir araya geldi. AK Parti İzmir 2. Bölge 1. sıra Milletvekili adayı İbrahim Turhan, 7 Haziran'da gerçekleştirilecek seçim çalışmaları kapsamında ilçe ziyaretlerini sürdürüyor. Gittiği her bölgede coşkuyla karşılanan Turhan, özellikle vatandaşlarla yakın temas kurarak birebir ilgileniyor. AK Parti Milletvekili adayı Turhan, İzmir'in Tire ilçesinde partililerle bir araya geldi. Ak Parti Tire İlçe Teşkilat binası önünde partililerce coşkuyla karşılanan Turhan, konuşmalarında AK Parti'nin yeni dönem çalışmalarını anlattı.

“Tire demek benim için bayram demek”

Tire doğumlu olan İbrahim Turhan konuşmasında Tirelilere şöyle seslendi, “O kadar güzel ki Tire’de olmak. Tire demek benim için bayram demek.  Çocukluğumda bayramı Tire’de bildim. Lütfi Paşa Camisi’nde bayram salası verildi mi bayram namazına kalkar doğru camiye bayram namazımızı eda etmeye giderdik. Tekbir okuyup Itri’nin hatırasına hürmet eder sonra dede evine giderdik. Onun için Tire benim için bayramdır. Sizlerle her buluşmam benim için rahmetli babamı, annemi, babaannemi büyüklerimi yâd edip hatırlamaya vesiledir. Tire’ye her gelişim benim için bayramdır. İçinizden bu toprağın bağrından çıkan kardeşiniz tüm arzı dolaştım ve döndüm geldim memleketime. Pek çok bürokrat İstanbul ve Ankara’dan aday olmak isterken ben özellikle İzmir’i ve ikinci bölgeyi istedim. Başvurumu İzmir’e yaptım” dedi.

“Kılıçdaroğlu birbirlerinden farklarının olmadığını itiraf etti”

Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bugün yaptığı, ‘MHP ve HDP ile koalisyon olur’ açıklamasına dikkat çeken Turhan, “Biz, bunların birbirinden farkı yok diyerek 50 kere anlatmaya çalışsak ancak anlatırdık. Bugün CHP Genel Başkanı kendisi itiraf etti” dedi.

Koalisyon hükümetlerinde yaşananlara değinen İbrahim Turhan, “Koalisyon hükümetleri Türkiye'yi ekonomik anlamda her zaman zarara uğrattı. Koalisyon hükümetlerinin ömürleri ancak bir yıl oldu. 1998-1999 yıllarındaki ekonomik krizleri biliyorsunuz. İnsanlar yazar kasalarını sokaklara attı. 2002 yılında vatandaşımız AK Parti'ye teveccüh duydu ve AK Parti tek başına hükümet kurdu. O gün ilk iş ülkemizin ekonomisinin düzeltilmesiydi. IMF'ye borcumuz vardı. Şimdi ne oldu hükümetimiz IMF'ye borcunu kapattı. Sonra da dedi ki ey IMF 'bu ara sıkıntıdaymışsın, sana 5 milyara kadar borç para verelim'.” dedi.

Milletten başka notere gitmeyiz

Halkın artık cumhurbaşkanını kendisinin seçtiğini halkın iradesinin sağlandığını hatırlatan Turhan, “Cumhur, cumhur reisini ilk kez kendisi seçti ve Cumhurbaşkanımızı seçti. Biz, sadece millete gideriz. Milletten başka notere, mahkemeye gitmeyiz. Bugüne kadar millete gittik bundan sonra da millete gideceğiz. Milletin önünde milletin kararından başka kararlara gitmeyiz boyun eğmeyiz. Milletimize de boyun eğdirtmeyiz. Biz bir Allah’tan bir de milletten emir alırız. Bedduacıların sözüne kulak asmayız” dedi.

Konuşmasında Arif Nihat Asya’nın naatını da okuyan Turhan yer yer şiirler okuyarak konuları anlattı. Turhan son olarak, “Burası atamın, dedemin toprağı. Ata evim dede evim hemen şurada. Ben söylüyorum, Allah şahidim olsun, Ankara’ya gittiğimde Tire’yi ve hemşerilerimi unutmayacağım. BEN Tire’yim, Tire ben’dir” dedi.

Ak Parti Tire İlçe Başkanı Çeltikcoğlu, “Seçim çalışmasına resmen başladık”

Ak Parti Tire İlçe Başkanı Mehmet Çeltikcoğlu da partilerinin milletvekili adayı ile Tire’de bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek şöyle konuştu, “Sayın Milletvekili Adayımıza bizlerle birlikte oldukları için teşekkür ediyoruz. Ak Parti Tire İlçe Teşkilatı, her seçim döneminde olduğu gibi yine önümüzdeki Pazar seçim yapılacak olsa tüm kadroları ile seçime hazır diyoruz. Mahalle başkanlarımız, sandık başkanlarımız, okul görevlilerimiz, kadın kolları, gençlik kolları başkanlarımız ve ekipleri seçime hazırlar. Bugün itibari ile de seçim çalışmalarını resmen başlatmış bulunduğumuzu söylemek istiyorum” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi