İZMİR Cumhuriyet İçin Güç Birliği Platformu, 29 Ekim'de Gündoğdu Meydan'ında miting yapacak. Platformun dönem sözcüsü Prof. Dr. Ömer Lütfü Değirmenci, “Atatürk'e, Bayrağımıza ve Cumhuriyetimize Sahip Çık, Birlik ve Bütünlük Mitingi kalkışmacılara ve onları şımartanlara karşı İzmir'den vereceğimiz büyük ve anlamlı bir mesaj olacaktır" dedi.

İzmir Cumhuriyet İçin Güç Birliği Platformu, Birleşik Kamu-İş'te gerçekleşen basın açıklamasında 29 Ekim'de platformun önderliğinde gerçekleştireceği mitingin duyurusunu yaptı. Gündoğdu Meydanı'ndaki mitingin ana hedefinin 'Birlik ve Bütünlük' vurgusu olacağını ifade eden Prof. Dr. Ömer Lütfü Değirmenci ülkenin ve coğrafyanın oldukça karışık ve kritik günlerden geçtiğini söyleyerek, “Öteden beri etnik ayrılıkları kaşıyan ve bu temelde politika yapanlar, bu karmaşa içerisinde ülkemizin temel değerlerine haince saldırıda bulunmaktan geri durmamışlardır. Son yaşanan olayların sorumlusu, ülkemizi etnik temelde ayrıştırmak isteyenler ve uyguladıkları politikalarla buna ön ayak olanlardır" dedi.

Böylesine kritik günlerde Cumhuriyetin 91'inci yıldönümünü basit bir kutlamadan çok daha öteye taşıyacaklarını belirten Değirmenci, “Sağduyu sahibi ulusumuz yaşanan kalkışma hareketlerinin karşısına doğrudan çıkmayarak bu hareketleri adeta boşa çıkarmış ve böylece çok daha kanlı olayların yaşanmasına engel olmuştur. Bu tutum ve davranış, kalkışmacıları ve etnik temelde ayrıştırıcı politika güdenleri şımartmamalıdır. Bizler savunmamızı 29 Ekim'de, bu meşru gün ve zeminde yapacak ve bayrağımıza, cumhuriyetimize ve Atatürk'e karşı yapılan saldırıların karşısında dimdik duracağız" diye konuştu.

Değirmenci, 29 Ekim çarşamba günü Saat 16.00'da Gündoğdu Meydanı'nda yapılacak mitinge tüm İzmirlileri çağırdı. Mitinge ulusalcı, cumhuriyetçi bazı dernek ve sendikalar da destek verdi.
6N1K

Editör: Haber Merkezi