5 yıl dile kolay benim için, yazsam roman olur derler ya… Bir çocuğu büyütür gibi büyüttüğüm gazetem… Acıktı, susadı, düştü yaralandı, hastalandı, şenlendi, yürüdü, koştu… Koca 5 yıl, kolay olmadı…

Bu süreçte en büyük desteği en başta, gerçekten bizlerin yanında olan, hatasıyla kusuruyla gazetemizi okumaktan vazgeçmeden abone olan, reklam veren çok değerli okuyucularımıza ve bu çocuğu büyütürken gecesini gündüzüne katan muhabirlerimize, grafikerlerimize, dağıtıcılarımıza, yazarlarımıza ve baskıyı yapanlara teşekkür ediyorum…

Ödemişlilerin, Tirelilerin, Bayındırlıların, Kirazlıların, Beydağlıların seslerinin yankılandığı gazetemiz “Yerel Güç” tam 5 yıl önce bu gün yayınlanmaya başlamıştı. Artık altıncı yılından gün almaya başlayan Yerel Güç, ilk sayısında verdiği sözü yerine getirerek, tarafı halktan yana olan, dürüst, ilkeli habercilik anlayışıyla bundan sonra da yayın hayatına devam edecek.

Bundan tam 5 yıl önce, 2008 yılında ‘Seçim gazetesi bu’ şeklinde ithamlarda bulunuldu. Seçim gazetesi olmadığımızın, 2009 seçimlerinden bu yana daha da büyümemizle anlaşılmış olmasını ümit ediyoruz. Evet, biz hiç seçim gazetesi olmadık ama siyaset gazetesi olduk. Bu nedenle gazetemizde çok fazla siyasi kişileri gören bazı okurlarımız da bize ‘Taraflı’ etiketini yapıştırmaktan bir an olsun vazgeçmemeyi kendilerine ilke edindiler. Halen abonemiz olan ve gazetemizi satır satır okuyan bu değerli abonelerimize sonsuz sevgilerimizi sunuyoruz.

Ancak şunu unutmamalıdırlar, yapılan her haber ve yazılan her yazıda önceliğimiz, yaşadığımız topraklara ihanet edenlere, kendi egolarını tatmin ederken Ödemiş’e, Tire’ye, Kiraz’a, Bayındır’a, Beydağ’a zarar verenlere karşıydı. Biz, satılık olmadık. Yazarlarımızın başına ödenen paraları elimizin tersi ile ittik, ısmarlama yazı yazmadık, her görüşten yazarlarımızın yazıları ile çok sesli olduk. Yapılan her haberden sonra karşı tarafa cevap hakkı verdik.

Bulunduğumuz konumu ve gücü asla tehdit amaçlı kullanmadık… Birileri gazetemizden eleştiride bulunurken kendimiz uydurmadık…

Yazdıklarımızın doğruluğunu kabullenmeyenlerin, zamanla yaptıkları hatalardan döndüklerini gördük…

Biz doğru olanın kılavuzu olduk…

Yalaka olmadık, gebe kalmadık, yalana doğru, doğruya yalan demedik…

Çok tehdit edildik ve korkmadık hiçbirinden…

Çok para mı? Yoksa yaşadığın toprakların, vatandaşların menfaati mi diye sorduklarında, biz parayı tercih etmedik…

Kısa zamanda bölgeye hitap ederek istikrarlı ve dik duruşuyla güçlü bir gazete haline gelen, bu güne yani 6. yıla tarafsız ve ödünsüz ulaşan gazetemiz, en büyük teşekkürü çalışma arkadaşlarına borçludur. Bu nedenle 6. yıla ulaşmanın mutluğunu yaşarken en büyük teşekkürü de çalışma arkadaşlarımız hak etmektedir.

Sizlerin sadece 15 dakika okuduğu gazetenin, ne kadar uzun süreçte ve zorluklarla hazırlandığını, gazetede yayınlanacak habere muhabirin gitmesinden, dağıtıma kadar hiç de kolay olmayan aşamalardan geçildiğini bilerek gazeteyi elinize almanızı isterim. Bu sadece maneviyat kısmı bir de karşıdan bakıldığında çok kolay görünen maddi boyutu var.

Zaman zaman öyle şeyler yaşıyoruz ki… Muhabirin kentteki her olaydan haberdar olması bekleniyor. Örneğin bir kazadan, kesinlikle haberdar olması gereken kişi öncelikle 112 personelidir. 112 personelinden, muhabir olmaları ve kazanın fotoğrafını çekmeleri nasıl beklenmiyor ise biz de her kazadan haberdar olamayız. Örnekleri çoğaltmak mümkün. Bir diğer konu, okuyucunun yapılan haberi beğenmemesidir. Eline gazeteyi alıp arkasına ve önüne şöyle bir göz atıp ‘Bomba’ eleştirilerini yansıtan ‘bilirkişileri’, ‘Bu da haber mi yahu’ diye yayınına karar verilen haberimizi eleştirenleri, bize, ‘Nasıl haber yapılır’ öğretmeleri için haber merkezimize ve gazetemizin temsilciliklerine davet ediyorum.

Biz gazeteciler uzun cümleler kurmayı en iyi bilen ve sizlerin görmediğini gösteren duymadığını duyuran kişileriz. Bu bağlamda uzun lafın kısası, Yerel Güç ailesi, yürüdüğü zorlu, emek dolu bu yolda; sizlere en doğru, kaliteli, haber ve çalışmaları sunmaya devam edecektir.

Yerel Güç, kapanmasını çok isteyenlere inat yaşadı ve yaşamaya devam edecek…