Tire Ticaret Odası tarafından gerçekleştirilen ve bu yıl 7.’si yapılan iftar yemeği organizasyonuna yaklaşık 700 kişi katıldı. Yemeğe, Tireli iş adamları ve esnafların yanı sıra, şehit aileleri ve gaziler de katıldı.

Kardelen Düğün Tesislerinde düzenlenen iftar yemeğine, Kaymakam Hüseyin Ergi, İlçe Garnizon Komutanı Yzb. Fırat Rıza Cihan, Emniyet Amiri Ümüray Bozkurt, Tire İlçe Müftüsü Salih Sağlam, AK Parti İlçe Başkanı Kamil Yaldız, CHP İlçe Başkanı Şenol Sardoğan, BBP İlçe Başkanı Erkan Etçi, Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, Tire Kültür Derneği Başkanı Seyfullah Ayvalı, Ziraat Odası Başkanı Halil İbişoğlu, TOSBİ Bölge Müdürü Galip Kılınç, Tire Belediyesi Meclis Üyeleri ve ilçemizde geçtiğimiz yıllarda emniyet müdürü olarak görev yapmış olan Vedat Ahi ile Hasan Tuğan da yer aldı.

YILIN GİRİŞİMCİLERİNE PLAKET VERİLDİ

Terass Restoran aşçıları tarafından hazırlanan iftar yemeği, yaklaşık 40 kişilik bir ekip ile servis edilirken, Ege Üniversitesi Konservatuarı Devlet Türk Müziği Konservatuarı Öğretim Görevlisi Dr. Halil Altınköprü ve arkadaşlarından oluşan ‘Tire Semazendeleri’ adlı musiki grubu iftar boyunca tasavvuf müziği ve ilahilerden oluşan eserleri sundu. İftar yemeği sonrası Kosgeb kursuna katılarak iş yerlerini açıp bu yılın girişimcileri seçilen; Vahide Emren, Saadet Şengök, Ömrüye Ay’a plaket verildi. Plaketleri; Kaymakam Hüseyin Ergi, Ticaret Odası Meclis Başkanı İbrahim Şentürk, Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Çapkınoğlu takdim etti.

Çapkınoğlu iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, başta şehit yakınları ve gaziler olmak üzere iftar yemeğine katılan tüm Tirelilere teşekkür etti, Çapkınoğlu, “Bu gece 7.sini düzenlediğimiz iftar yemeğinde, bu ülke içinde canlarını feda eden şehitlerimizin aileleri ve gözlerini kırpmadan kurşunların önüne kendilerini atan gazilerimizle birlikte bu yemekte olmanın gurur ve onurunu yaşıyoruz. Bu yüzden bu iftar yemeğini ve bir tas çorbayı bizimle paylaşan tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum. Ve şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

İSTİHDAMA DESTEK SÜRÜYOR

Tire Ticaret Odası’nın Avrupa Birliği’nin kabul ettiği akreditasyon sisteminde 5 yıldızlı olabilen ender ilçe odalardan biri olduklarını hatırlatan Başkan Çapkınoğlu, “Geçen yıl çok çalıştık. Bu sene başında da akreditasyon belgesini aldık. 7.sini düzenlediğimiz Kosgeb kurslarında Tiremize 10 iş yeri kazandırmanın gururunu paylaşıyoruz. Tire Ticaret Odası olarak istihdama destek veriyoruz. Yaşadığımız korkunç Soma felaketini sizlerle paylaştık. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin düzenlediği kampanya ile Türkiye’de toplanan 16 milyar Türk lirasının içinde, Tire Ticaret Odası üyelerinin teslim ettiği paralar da var. Sizlerin desteği ile Soma’daki ailelere yardım ettik” şeklinde konuştu.

TİRE LOBİSİ KURULUYOR

Tire Lobisi’nin kurarak ülkeye yayılmış tüm Tirelileri bir arya getirmeyi ve projeler gerçekleştirmeyi hedeflediklerini kaydeden Çapkınoğlu, “Bizler Tireli olmanın gururunu, Türkiye’ye yayılmış tüm Tirelilerle paylaşmak adına Tire Lobisini kurarak harekete geçtik. Türkiye’ye yayılmış ne kadar Tireli varsa, hepsini bir araya getirerek, ‘Tire için neler yapabiliriz?’ bunları konuşmak istiyoruz. Bu konuda çok ciddi adımlar atılıyor. Önümüzdeki günlerde Ankara’da, İstanbul’da, Karadeniz’de, Antalya’da, Ağrı’da, Türkiye’ye yayılmış ne kadar Tireli varsa, onların yaşadığı her yerde bir Tireliler derneği kurarak açılışlarını birlikte yapacağız. Bir diğer projemizle, Tire Romanlar Derneği ve odamızın işbirliği ile Tire’deki dostlarımıza iş edindirmek üzere yola çıktık. Avrupa Birliği’nin desteklediği, 30 milyon Euro‘luk hibeyi Tire’ye getirme çabasındayız” dedi.

 Haber: Dilek Kart

Editör: Haber Merkezi