Tire Süt Kooperatifi 2. Başkanı Bahaettin Titiz, Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Çalışkan, Ali Ülker ve Mehmet Elibol çocuklara süt dağıtırken keyifli anlar yaşandı.

Süt içme alışkanlığının arttırılması için Okul Sütü Projesi’nin önemine değinen Bahaettin Titiz, Okul Sütü’nün Türkiye’de ilk olarak Tire Süt Kooperatifi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin birlikte uyguladığını hatırlattı.

Projenin ülke genelinde uygulanmasının son derece sevindirici bir gelişme olduğunun altını çizen Titiz, “Okul sütü sadece yılın belirli dönemlerinde değil, her gün uygulanmalı. Avrupa Birliği ülkeleri bu projeler ile çocuklara süt içme alışkanlığı kazandırma konusunda büyük yol kat etmiştir. Bu ülkelerde kişi başı yıllık süt tüketimi ülkemizin 3 katından fazladır. Biz de sağlıklı nesiller yetiştirebilmek için bu projeleri sürdürmeliyiz” diye konuştu.

BİR OKULUN SÜTÜ DE BENDEN

Hayırseverlere çağrıda bulunan Titiz, “Tireli iş adamları olarak bir kampanya başlatıyoruz.  ‘Bir Okulun Sütü de Benden’ kampanyası çerçevesinde hayırseverlerimiz kooperatife hangi okullarda hangi günler süt dağıtılmasını istediğini bildiriyor. Kooperatifimiz de o günlerde süt dağıtımını yapıyor. İsteyenler kendi sütünün dağıtımını kendi de yapabilir” diye konuştu.

Kooperatifçiliğin temelinde toplumsal dayanışma olduğuna dikkat çeken Titiz, şunları söyledi, “Süt çocukların gelişimi için en önemli besin maddesidir. Ancak kimi çocuklarımız ailelerinin maddi durumu elvermediği için yeterince süt içemiyor. Biz kooperatif olarak var gücümüzle bir çocuk daha süt içsin diye çalışıyoruz. Kimi insanların restaurant’ta bir yemeğe ödediği parayla biz yüzlerce çocuğumuza süt dağıtabiliyoruz. Tüm iş adamlarımızı projeye destek vermeye çağırıyoruz”

KAMPANYAYA KATILMAK İSTEYENLER

Bir Okulun Sütü Benden Kampanyası’na katılmak isteyenler 0541 572 30 04 ya da 512 10 41’den Sadrettin Yakuter’e ulaşabilir.

 Haber: Dilek Ayvalı

Editör: Haber Merkezi