Ödemiş Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Büro Amirliği koordinesinde vatandaşların bilgilendirilmesi amacıyla huzur toplantısı yapıldı.

Adnan Menderes Bulvarı Gözde Kıraathanesinde dün öğleden sonra düzenlenen huzur, asayiş ve bilgilendirme toplantısına Emniyet Müdür yardımcısı Mehmet Çalışkan, Toplum Destekli Polisler, Mahalle muhtarları ve mahalle sakinleri katıldı.

ÖDEMİŞ’TEKİ KARAKOL SAYISI BİRE DÜŞÜRÜLDÜ

Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Çalışkan burada yaptığı konuşmasında şunları söyledi, “Ödemiş’in daha huzurlu bir kent olması amacıyla İlçe merkezinde toplamda 60 kamera yerleştirdik. Şimdi 28 kameraya daha ihtiyaç var. Yeni bir kaynak daha bulursak, belirlediğimiz noktalara da kamera yerleştireceğiz. İzinler de bitti şu an yüzde 95 personelle hizmet veriyoruz. 6 Trafik, 6 Asayiş ekibi görevlerinin başında.

Yeni karakolu hizmete geçirdik, Arık tek karakolla hizmet vereceğiz.

Çarşı karakolu kapandı, orası Trafik tescil ve denetleme büro amirliği oldu. Karakol hizmetleri Şehit Polis Ayhan Uzun polis merkezinde verilecek. Bu karakol daha modern, daha temiz, içerisinde engelli tuvaleti, merdiveni bulunan ve daha fazla personel ile hizmet vermeye başlayacak.”

TELEFONLA ARAYANLARA ALDANMAYIN

Çalışkan, “Sizin telefonlarınızı arayarak, Telefonunuz terör örgütünün eline geçti, Biz Emniyetten arıyoruz, Savcıyız, Hâkimiz diyenlere itibar etmeyin ve böyle arayan kişileri en kısa sürede polis merkezine veya 155’e bildirin. Hiçbir Polis, Savcı ve Hâkim sizden para istemez. Muhtarlar olarak vatandaşlarımızı lütfen bilgilendirin.

Böyle vatandaşların üzerinden 10-15 bin telefon hattı yurt dışı bağlantılı hatlar buluyoruz. Mezarlık arşivlerinden hırsızlık yapıyorlar ve nüfus cüzdanlarının fotokopilerini çalarak ölen şahıslar üzerinden hatlar çıkartıyorlar. Bizim tespit ettiğimiz Diyarbakır’dan operasyonla böyle dolandırıcılık işlerine bulaşmış 350-400 dosya vardı. Bazı bayilerden kimlik fotokopileri çoğaltılarak çeşitli illerden hat çıkartıyorlar ”dedi.

PARMAK İZLERİNE KISITLAMA GELDİ

Çalışkan, “Avrupa İnsan hakları yasasına göre, Artık karakollarda parmak izi alınmıyor. Sadece pasaport, silah ve ehliyette parmak izi var. Herhangi bir olay için artık parmak izi alınmıyor. Kimliklerin tamamı değişecek ve bundan sonra kimse sizden parmak izi istemeyecek. Bu önümüzdeki yıllarda hayata geçmesi bekleniyor” dedi.

 

 NAZİF HARUPÇU/SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

 

Editör: Haber Merkezi